Karmeasta epäonnesta kärsinyt hiihdon ruotsalaistähti lataa suoraan tavoitteensa – "Kukaan ei ole puhunut minulle mitään"

Ruotsin hiihdon supertähden Linn Svahnin liki kahden vuoden mittaiseksi venynyt piina on päättymässä. Helmikuussa 2021 olkapäänsä loukannut Svahn halajaa takaisin maailmancupin kilpailuihin 22 kuukauden tauon jälkeen.

Svahn kaatui Ruotsin Ulricehamnin maailmancupin kilpailussa juuri Oberstdorfin vuoden 2021 MM-kisojen alla. Kyseisellä kaudella neljä sprinttivoittoa maailmancupissa ottanut ruotsalaistähti matkusti kisoihin, mutta tulokset jäivät vaisuiksi olkapäävamman vuoksi.

Kilpailutauko venyi lopulta hurjaksi, kun olkapäätä pyrittiin aluksi kuntouttamaan pitkään ennen leikkausta, joka jouduttiin lopulta uusimaan.

Joulukuussa Svahn palasi viimein kisaladulle Ruotsin cupissa ja nappasi heti sprintin Ruotsin kansallisen tason hiihtäjien joukossa. Sittemmin vyölle on kertynyt kisoja Skandinavia-cupissa, jota on tänä viikonloppuna hiihdetty Ruotsin Falunissa.

Falunin sprintissä Svahn jäi välieriin. Kaikesta huolimatta Svahn sanoo olevansa iskussa.

– Harjoitukset ovat menneet hyvin. Olen hyvällä tasolla, mutta minun pitää päästä maailmancupiin nähdäkseni, kuinka hyvä olen, ruotsalainen sanoi Expressenille.

Maailmancup jatkuu viikon kuluttua Italian Livignossa, jossa ohjelmassa on Svahnin leipälaji sprintti sekä parisprintti. Ruotsin joukkuetta ei ole vielä julkistettu, mutta Svahnilla on selkeä mielipide tilanteestaan.

– Minusta minun pitäisi saada mahdollisuus. Se on selvää, kun katsoo aiempia tuloksia. En ole hiihtänyt lainkaan hassummin tänä talvena, joten mielestäni minun pitää lähteä maailmancupiin, Svahn sanoo.

– En tiedä yhtään, mitä tapahtuu. En ole puhunut kenenkään kanssa, eikä kukaan ole puhunut minulle mitään. Mutta haluan kilpailla.

Ruotsin joukkueesta Svahnin paluulle näytetään ainakin osittain vihreää valoa.

– On hyvin mahdollista, että Linn pääsee mukaan, Ruotsin hiihtomaajoukkueen valmentaja Anders Byströn sanoo.

Jos paluu maailmancupiin toteutuu ja sujuu hyvin, on ruotsalaisen seuraava tähtäin helmikuun lopun Planican MM-hiihdoissa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja