Ruotsin hiihtotähti kertoi erikoisesta sairaalareissustaan – dopingtestaaja seurasi kaikkialle: "Sain työntää kaikki piikit pois"

10:08
Videolla Tulosruudun raportti naisten 30 kilometrin kilpailusta.

MM-pronssia Oberstorfin 30 kilometrin kisassa hiihtänyt Ruotsin Frida Karlsson vietiin kilpailun jälkeen ambulanssilla sairaalaan rajujen käsikipujen takia. Karlsson kertoi Sportbladetille, kuinka joutui työntämään pois kaikki hoitohenkilökunnan tarjoamat piikit.

Karlsson oli loukkaantunut kolarissa Ebba Anderssonin ja Heidi Wengin kanssa. Weng oli ajanut ruotsalaisen käden yli, mutta Karlsson jatkoi silti kilpailua ja otti kolmannen tilan. Weng oli käynyt kisan jälkeen pyytämässä Karlssonilta anteeksi päälleajoa. Kipu maalialueella oli niin voimakas, että Karlsson jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan.

– Istuin ambulanssissa ja sain työntää pois kaikki heidän tarjoamat piikit. Dopingtestaaja sai seurata minua koko matkan ja olla mukana röntgen-kuvauksessa. Häntä kävi sääliksi! Karlsson kertoi.

Ruotsalainen ei halunnut ottaa piikillä annettavaa kipulääkitystä.

– En uskalla ottaa itseeni sellaisia. Sitä ei koskaan tiedä, mitä niissä on. Sanoin kiltisti ei, otan mielummin käsikivun, Karlsson totesi.

Sairaalassa selviteltiin tarkemmin, minkälaisesta vammasta Karlssonin tapauksessa oli kyse.

– He sanoivat heti, kun otin käsivarteni esiin, että se olisi murtunut. Kuvat näyttivät kuitenkin, että minulla on vahva luusto. Vielä ei voi juhlia, sillä jänne on voinut vaurioita. Pidän peukut pystyssä, Karlsson sanoi.

21-vuotias Karlsson otti Oberstdorfin MM-hiihdoissa kolme mitalia, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja