Ruotsin hiihtotähdeltä hurja paluu laduille – pistikö suvereeni esitys Tour de Ski -valinnat uusiksi?

Loukkaantumisen vuoksi sivussa alkukauden maailmancupin kilpailuista ollut Ruotsin hiihtotähti Ebba Andersson palasi viikonloppuna hiihtoladuille näytöstyyliin.

Andersson kärsi alkukauden ajan polvivammasta, mutta on hiljalleen palautunut täyteen hiihtokuntoon. Andersson kilpailu viime viikonloppuna Scandic Cupin kilpailussa Östersundissa vakuuttavasti.

Andersson sijoittui lauantain sprinttikilpailussa kolmanneksi, mutta sunnuntainen 15 kilometrin yhteislähtökilpailu oli ruotsalaistähden suvereenia näytöstä. Andersson hiihti kisan voittoon 1 minuutin ja 54 sekunnin erolla.

Anderssonin vahva paluu laduille asettaa myös Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentajan Lars Selinin vakavan pohdiskelun äärelle, sillä parhaimmillaan maailmancupin kärkihiihtäjiin lukeutuvaa Anderssonia ei valittu joulukuun lopulla alkavalle Tour de Skille.

– On mahdollista, että hän liittyy joukkueeseen, mutta toisaalta emme halua spekuloida sitä tällä hetkellä. Tärkeintä on, että Ebba saa rauhan päättää, tunteeko hän itsensä valmiiksi kilpailemaan, Selin toteaa Experssenin mukaan.

Tour de Ski on tunnetusti urheilijoille hyvin raskas ja fyysisesti haastava kiertue haastavine kisoineen ja tiheine kisaohjelmineen. Anderssonin palautuminen viikonlopun kilpailuista määrittää pitkälti sen, onko Anderssonilla mahdollista kisata Tour de Skillä.

– Meidän täytyy odottaa, kuinka Andersson on palautunut tuosta. Meidän täytyy puhua hänen kanssaan siitä. Tärkeintä on, että hän on palannut, eikä meillä ole kiirettä.

Tour de Ski käynnistyy 28. joulukuuta Sveitsin Lenzerheidessa.

Lue myös:

    Uusimmat