Ristomatti Hakola joutui luopumaan kauden päätavoitteestaan: ”Turha sinne on lähteä rämpimään”

Sunnuntaina palkintopallilla parisprintin maailmancupin kisassa juhlinut Ristomatti Hakola ei kokenut olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa ottamaan itsestään mittaa rankalla Tour de Skillä.

Hakolan nimi puuttui maanantaina julkistetulta listalta, johon suomalaisista nimettiin vain neljä miestä ja neljä naista. Tahmeaa hiihtoaan valitellut Hakola kertoo MTV Urheilulle tehneensä päätöksen poisjäännistä yhdessä valmennuksen kanssa.

– Erittäin vaikea päätös itselle, joten en minä sitä yksin pystynyt tekemään.

– Se on ollut vähän heikkoa. On ollut vähän kaikennäköistä viimeiset viikot, joten turha sinne on lähteä rämpimään, Hakola toteaa.

Arvokisojen välikautena Tour de Skin merkitys korostuu, ja Hakolallakin oli aikomusta ottaa Keski-Euroopan kiertueesta aiempaa enemmän irti.

– Tour de Ski on tänä vuonna se päätouhu, ja olen halunnut kehittyä Tour-hiihtäjänä. Nyt kun on tullut vaikeuksia, pitää puhaltaa peli poikki hetkeksi aikaa ja hakea uusi lähtö, hän sanoo.

Hakola suuntaa seuraavaksi joulun jälkeen Vuokatin urheiluopistolle harjoittelemaan. Tarkoituksena on päästä ennen kisoihin paluuta sellaiseen kuntoon, jossa hän oli muutamia viikkoja sitten. Jokin ei vain ole joulukuussa osunut kohdilleen.

– En oikein osaa sitä sanoiksi pukea, Hakola sanoo tahmean kisakunnon syistä.

– Kello ei tykkää siitä, mitä suksilla tapahtuu. Se on hyvin yksinkertaista urheilussa.

Lue myös:

    Uusimmat