Onko tässä MM-turnauksen upein maali? USA porskuttaa Leijonien lohkossa

Yhdysvallat jatkaa edelleen puhtaalla pelillä jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa, kun se kaatoi Itävallan 4-1 Tampereella keskiviikkona. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Yhdeksi isoksi hetkeksi muodostui Lane Hutsonin 3-1-osuma päätöserän alussa. Hutsonin maalin voi hyvällä syyllä nostaa turnauksen komeimpien joukkoon, sillä hän puhkoi päästä päähän kestäneellä soolollaan koko Itävallan ryhmityksen.

Katso Hutsonin huima maali yllä olevalta videolta!

Itävallan Thomas Rafflin 1-1-tasoitus ei tälle paljon hävinnyt, sillä sitä edelsi melkoinen syöttökuvio (video alla). 

Päätöserässä nähtiin myös dramatiikkaa, kun Itävallan Bernd Wolf loukkaantui pahannäköisesti rangaistuslaukaustuomioon johtaneessa tilanteessa (video alla). Wolf talutettiin ulos kaukalosta. Häntä rankkarissa paikannut Dominic Swerger epäonnistui. 

Yhdysvallat on voittanut kaikki neljä otteluaan. Se kohtaa alkulohkossa vielä Tanskan, Ranskan ja Ruotsin, joista Tanska ja Ruotsi on kerännyt kolme voittoa. Itävallan saldo on yksi piste neljästä pelistä. 

Latvia juhli B-lohkossa

Toinen kisaisäntä Latvia otti B-lohkossa toisen voittonsa peräkkäin, kun riemukkaan Tshekki-päänahan jälkeen se kaatoi Norjan 2-1 keskiviikkona.  

Toisen erän myllyttänyt, mutta päätöserässä otettaan hieman menettänyt Latvia rakensi voittonsa 39 sekunnin mittaisella tehohetkellä 24. peliminuutilla. Rodrigo Abols ja Toms Andersons saivat osumillaan kotiyleisön villiintymään (video alla).

Latvialla on nyt viisi pistettä neljästä ottelusta, Norjalla neljä. 

Lue myös:

    Uusimmat