Ruotsiin asettunut Maria Ylipää: Kesäksi perheen kanssa Suomeen!

Ruotsiin rooliin perässä muuttanut näyttelijä ja laulaja Maria Ylipää kertoo suomalaisen elokuvan tähdittämisen tuovan toivottua piristystä arkeen.

Näyttelijä ja laulaja Maria Ylipää nähdään keväällä 2016 Tappajan näköinen mies -elokuvassa, jota kuvataan parhaillaan Helsingissä. Rooli Matti Röngän dekkariin pohjautuvassa elokuvassa on tervetullut piristysruiske naisen kevääseen.

– Roolihahmollani Kärpän vaimolla alkaa olla mitta täysi miehensä hommista. Hän laittaa aika selvät sävelet, eli pääsen tuohtumaan Kärpälle monessa kohtauksessa, mikä on tosi hauskaa! Perusarkeni on musatyöläisen arkea Ruotsissa, joten tämä on todella tervetullutta piristystä siihen! nainen naurahti maanantaina elokuvan kuvauksissa Helsingissä. 

Ylipään perhe on asustellut Ruotsissa vajaan vuoden, viime syksystä lähtien. Kristina från Duvemåla -musikaalia tähdittävän naisen päiviä rytmittävät töiden ohella lapsiperheen kiireet.

– Olemme viihtyneet tosi hyvin. Ystäviä toki kaipaa, mutta Ruotsi on pohjoismaa, joten ihmeellisiä eroja Suomeen ei ole. Aika menee töissä ja pienten lasten hoitamisessa. Esityksiä ja puurtamista on paljon, joten muuta ei juuri ehdi tehdä. Ruotsin kieli on kuitenkin tullut tutuksi, kun on saanut kaikista virallisista asioista lähtien hoitaa kaiken ruotsiksi!

Vaikka arki länsinaapurissa on sujunut mukavasti, pian luvassa on myös paluu kotikonnuille. Kesällä luvassa on rentoa lomailua kotimaassa ja satunnaisia esiintymisiä musiikin parissa.

– Otan useamman viikon lomaa ja tulemme kesä-heinäkuuksi Suomeen viettämään kesää. Perinteenä pidän vain sitä, että yritän olla aikatauluttamatta lomaa mitenkään! Heinäkuun lopussa alkavat taas harjoitukset Tukholmassa, joten elokuussa muutamme takaisin Ruotsiin.

Lue myös:

    Uusimmat