Ruotsi syötti katkeraa kalkkia Suomelle kahdessa MM-finaalissa – naisille ruma 0-15-tappio!

Ruotsi voitti Suomen jääpallon miesten MM-turnauksen loppuottelussa kotikentällään Växjössä 3–1. Suomen naisten jääpallomaajoukkue koki puolestaan tylyn 0-15-tappion Ruotsille.

Suomen 1–1-tasoitusmaalin laukoi avauspuoliajalla Teemu Määttä.

Suomen kohtaloksi koitui ensimmäisen puoliajan loppu. Ruotsin vei ensin 42. minuutilla 2–1-johtoon Joel Broberg. Pari minuuttia myöhemmin Christoffer Edlund lisäsi kotijohdon 3–1:een, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Suomen paras pelaaja oli hienoihin torjuntoihin venynyt maalivahti Kimmo Kyllönen. Ruotsin ykkönen oli sen avausmaalin laukonut Martin Landström.

MM-alkusarjassa Suomi ja Ruotsi olivat pelanneet 2–2-tasapelin.

A-ryhmän MM-turnaus järjestettiin ensi kertaa sitten vuoden 2019. Suomi on voittanut maailmanmestaruuden kerran, vuonna 2004 Ruotsissa Västeråsissa.

Aiemmin päivällä Ruotsi murskasi Suomen naisten MM-loppuottelussa 15–0. Ruotsin joukkueesta Tilda Ström laukoi kuusi maalia.

Ruotsi oli naisten finaalissa pelinopeudessa paljon Suomea edellä. Se hankkiutui loppuottelun puolivälissä tauolla 6–0-johtoon.

MM-turnauksen alkusarjassa Ruotsi oli voittanut Suomen 6–0.