Suomi nappasi MM-pronssit mukaansa

Tulosruutu: Suomi nappasi salibandyn MM-pronssia

Suomi päätti salibandyn miesten MM-turnauksen 5–3-voittoon kisaisäntä Sveitsistä ja pronssimitaleihin. Pronssi ei ollut sitä, mitä Petteri Nykyn valmentama joukkue lähti Sveitsin MM-kisoista hakemaan, mutta siihen Suomen oli tyytyminen.

Suomi oli edellisen kerran jäänyt miesten MM-finaalien ulkopuolelle vuoden 2004 turnauksessa. Myös tuolloin pelattiin Sveitsissä. Sen jälkeen Suomi on aina ollut miesten MM-kisoissa voittaja tai toinen, mutta lauantain välierätappio Ruotsille sysäsi Nykyn miehistön pronssikamppailuun.

Suomi on aina ollut miesten MM-kisoissa mitaleilla, joten se sarja ei katkennut.

Suomi teki avauserässä kolme maalia

Äänekkään kotiyleisön edessä ja rumpujen paukkuessa Sveitsi aloitti Zürichin pronssipelin hyvin, mutta Oskari Fälden pelasi Suomen maalilla varmasti. Nykyn suojatit kestivät Sveitsin vahvan alun ja karkasivat ensimmäisessä erässä 3–0-johtoon.

Avauserässä tehokkaasti maalipaikkansa hyödyntäneen Suomen ensimmäinen osuma nähtiin runsaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Justus Kainulaisen napakka rangaistuslaukaus yllätti Sveitsin maalivahdin Patrick Ederin. Mikko Leikkanen viimeisteli Suomen toisen maalin hienon syöttökuvion päätteeksi, ja Miko Kailiala vei Nykyn ryhmän jo kolmen osuman karkumatkalle.

Nico Salo laukoi heti toisen erän alkuun 4–0-maalin. Sveitsi otti toisen erän edetessä otetta pelistä, prässäsi hanakasti ja aiheutti juoksuvoimallaan Suomelle vaikeuksia. Erän päättyessä Suomi johti 4–2, kun Jan Bürki ja ylivoimalla Patrick Mendelin laukoivat Sveitsille maalin mieheen.

Nopeilla hyökkäyksillä Suomelle vaikeuksia aiheuttanut Sveitsi tuli maalin päähän, kun Jan Nicolas Zaugg viimeisteli kolmannessa erässä. Suomen Sami Johansson viimeisteli loppunumerot tyhjiin.

Nykyn maajoukkuepesti päättyy

Suomen saldoksi Sveitsin MM-kisoissa tuli neljä voittoa ja kaksi tappiota, sillä kisaisännät yllättivät Nykyn miehistön alkulohkossa.

Nykyn pitkä valmennusjakso Suomen peräsimessä päättyy. Hän on valmentanut Suomea vuodet 2004–2010 ja 2017–2022. Maajoukkueen päävalmentajaksi tulee Esa Jussila. Nykyn komennossa Suomi on voittanut kolme miesten maailmanmestaruutta.

Kaksi edellistä MM-turnausta on päättynyt ilman Suomen kultajuhlia, sillä vuosi sitten joukkue oli kotikisoissaan toinen ja nyt Sveitsissä kolmas. Kuluva vuosi on ollut Suomen salibandymiehille tyly, sillä joukkue hävisi World Games -turnauksen finaalin Ruotsille.

Hallitseva mestari Ruotsi kohtaa Zürichissä pelattavassa MM-finaalissa Tshekin. Ottelu alkaa tänään Suomen aikaa kello 16.45.