Ruotsi romahti MM-kisoissa rumasti mitaleilta kotiyleisönsä edessä – itseruoskinta alkoi välittömästi: "Olen raivona"

Ruotsi jäi tylysti ilman käsipallon MM-mitalia kotiyleisönsä edessä. Joukkueen tappioon karvaan lisänsä tuo selvän johtoaseman menetys.

Ruotsi selvisi Puolan kanssa jakamissaan MM-kisoissa pronssiotteluun. Vastassa ollut Espanja kuitenkin käänsi mitalit itselleen toisella puoliajalla.

– Täydellinen romahdus, olen raivona, Ruotsin maajoukkueen Oscar Bergendahl kommentoi Aftonbladetille.

Ruotsi johti ottelua tauolla jo neljällä maalilla lukemin 22–18. Tukholmassa pelattu ottelu oli isäntämaan näytöstä alkupuoliskolla.

Espanja kuitenkin shokeerasi villinä ollutta kotiyleisöä ja otti komennon pelin jälkimmäisellä puoliskolla. Ruotsi romahti lopulta totaalisesti ja hävisi lukemin 36–39.

Ruotsi saavutti vuoden 2021 kisoissa hopeaa. Maa on lajin kaikkien aikojen MM-mitalitaulukossa toisena Ranskan jälkeen. Kultaa länsinaapuri on napannut neljästi.

Ranskan ja Tanskan välinen finaali pelataan Suomen aikaa klo 22 alkaen. Tanska on vienyt kaksi edellistä MM-kultaa vuosina 2019 ja 2021.