Ruotsi kaappasi Norjan hiihtomenestyksen salaisen aseen itselleen – "Merkinnyt aivan liian paljon norjalaiselle maastohiihdolle"

Ruotsin hiihtomaajoukkue on tehnyt kovan kiinnityksen taustaryhmäänsä, kun Norjan maajoukkueessa vuosikausia menestystä niittänyt suksihuoltaja Perry Olsson hyppää kotimaansa palvelukseen.

64-vuotias Olsson tiedetään äärimmäisen kovana ammattimiehenä, jonka työn tuloksesta ovat saaneet nauttia muun muassa Petter Northug ja Marit Björgen. Nyt 17 vuoden jälkeen hän kuitenkin jättää Norjan maajoukkueen ja siirtyy kotimaansa Ruotsin maajoukkueen suksihuoltajaksi.

– Vahvuuteni on valita oikea suksipari kilpailuun, Olsson sanoo vaatimattomasti Ruotsin hiihtoliiton tiedotteessa Aftonbladetin mukaan.

Norjan leirissä Olssonin lähtö harmittaa. Maajoukkuejohtaja Espen Bjervig kuitenkin ymmärtää ruotsalaisen halun vaihtaa maisemaa.

– Hemmetin ruotsalaiset, tulevat pilaamaan kaiken. Ei, leikki sikseen, Perry on merkinnyt aivan liian paljon norjalaiselle maastohiihdolle. Hän on huoltanut suksia Petter Northugille, Marit Björgenille ja Ingvild Flugstad Östbergille. Ei ole montaa huoltajaa, joka olisi vaikuttanut niin monen mitalin taustalla kuin hän, Bjervig sanoo Aftonbladetille.

– Kunnioitan kuitenkin suuresti hänen valintaansa ja sitä, että hän haluaa kokeilla jotain uutta. En ole pettynyt tai vihainen, Bjervig sanoo.

Ruotsi ei ole vielä tiedottanut tarkemmin ensi kauden valmennusryhmästään.

Lue myös:

    Uusimmat