Ruotsalaistähti leiskautti pisimmän hypyn Timanttiliigassa – kohusääntö vei ykköstilan ja ison summan palkintorahoja

Ruotsalaistähti Khaddi Sagnia leiskautti pisimmän hypyn Timanttiliigassa 1:15
Videolla Khaddi Sagnian pisin hyppy Timanttiliigan pituuskisasta.

Ruotsin pituushyppytähti Khaddi Sagnia teki Timanttiliigan Lausannen kilpailussa pisimmän hypyn, mutta jäi silti toiseksi. Taustalla on Timanttiliigassa käytettävä uudistus, jossa kolme parasta hyppääjää on ainoastaan mukana kuudennella ja ratkaisevalla kierroksella.

Aiempia tuloksia ei huomioida, vaan ainoastaan kuudennen kierroksen suorituksella on merkitystä. Torunin EM-hallikisoissa pronssia voittanut Sagnia menetti myös samalla noin 3400 euroa palkintorahoja. Voittajalle jaetaan noin 8500 euron palkintosumma. Toiseksi sijoittunut saa noin 5100 euroa.

– Tunnen kuitenkin vain suurta iloa, että olen takaisin tällä tasolla, Khaddi sanoi SVT:lle.

Khaddi sivusi kolmannella hypyllään oman ennätyksensä 6,92. Hän johti kilpailua ennen ratkaisevaa kuudetta kierrosta seitsemällä sentillä. Serbian Ivana Spanovic nousi kuitenkin ykköseksi, kun hän hyppäsi kuudennella kierroksella 6,73. Sagnian suoritus jäi tulokseen 6,64.

Sääntöä on kritisoitu voimakkaasti, sillä vaikka urheilija olisi ylivoimainen ykkönen, niin hän voisi jäädä vasta kolmanneksi. Sagnia oli kuitenkin iloinen suorituksestaan.

– Kyllä, olen kiitollinen ja kerään energiaa puoleeni. Se on todella ihanaa. Tässä on ollut monia vaikeita viikkoja, kun pääni sisällä on pyörinyt paljon kaikkea ja oloni on tuntunut vähän sellaiselta. Näin tämän harjoituksena ja se meni hyvin, Sagnia totesi.

Kakkossija merkitsi myös sitä, että hän sai paikan Timanttiliigan finaaliin, joka käydään syyskuussa Sveitsin Zürichissä. Sagnian polvi leikattiin aiemmin kesällä. Tokion kesäolympialaisissa hän hyppäsi 6,76 ja oli seitsemäs.

Katso pääkuvan videolta Khaddi Sagnian suoritus.