Ruotsalaista huippujuristia epäillään Asap Rockya puolustaneen Henrik Olsson Liljan palkkamurhan tilaamisesta – taustalla pitkään hautunut viha

Palkkamurhan tilauksesta epäillyllä naisella on takanaan menestyksekäs ura juristina ja tuomarina, uutisoi muun muassa Expressen. Hänen kerrotaan olleen mukana tuomaristossa lukuisissa korkean profiilin oikeustapauksissa. Nainen on mediatietojen mukaan viime vuosina paininut henkilökohtaisten ongelmien kanssa. Lilja yritettiin tappaa Tukholmassa viime perjantaina ampumalla häntä päähän sekä vartaloon.

Naisjuristin epäillään tilanneen toisen ruotsalaisen huippujuristin Henrik Olsson Liljan palkkamurhan. Naisella on takanaan menestyksekäs ura juristina sekä tuomarina. 

Uransa alussa nainen osallistui lukuisiin tunnettujen henkilöiden oikeustapausten käsittelyyn. Hän muun muassa tuomaroi tapausta, jossa käsiteltiin samalla alalla toimivan henkilön huumesyytteitä.

Elämä romahti yllättäen

Muutaman vuoden kuluttua naisen henkilökohtainen elämä ajautui alamäkeen. Jopa naisen sukulaiset puuttuivat tilanteeseen ja yrittivät saada naisen elämää raiteilleen.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että väliintulolla oli ollut päinvastainen vaikutus ja naisen elämä kääntyi entistä pahempaan syöksykierteeseen. Esimerkiksi naisen tuomariura tuli päätökseensä.

Suunnitteli palkkamurhaa pitkään ja salassa

Viime vuosina nainen on tuomittu oikeudessa kolmessa eri tapauksessa. Hänet on tuomittu muun muassa viranomaiseen kohdistuneesta väkivallasta sekä väkivaltaisesta vastustamisesta.

Nainen vietti hiljaiseloa, eikä ole ollut aktiivinen edes sosiaalisessa mediassa. Noina aikoina naisen erimielisyyksistä johtuva viha toista juristia Liljaa kohtaan voimistui entisestään.

Yritti palkkamurhaajan palkkaamista jo 2015

Poliisiprofessori Leif GW Perssonin mukaan nainen yritti tilata Liljan palkkamurhaa jo neljä vuotta sitten.

– Poliisilla on hyvin tiedossa, että nainen yritti tapattaa Liljan ampumalla jo vuonna 2015, mutta ilmeisesti hän ei tavoittanut ketään tarkoitukseen sopivaa, Persson kertoo haastattelussa.

Aftonbladetin mukaan mies, jolta nainen yritti tilata palkkamurhaa on kertonut tietonsa poliisille. Asiaa ei kuitenkaan kyetty tutkimaan sen pidemmälle, sillä palkkamurhan tilaamisesta ei jäänyt minkäänlaisia todisteita.

Henrik Olsson Liljan odotetaan paranevan

Vuosien jälkeen nainen kuitenkin tavoitti sopivan palkkamurhaajan, joka yritti Liljan teloittamista keskellä ruuhka-aikaa Tukholman Kungsholmenin kaupunginosassa viime perjantaina. Palkkatappaja ampui Liljaa vartaloon, sekä päähän. Ampujaa ei ole vielä saatu kiinni.

Olosuhteisiin nähden Liljan vointi on raporttien mukaan hyvä.

Lue myös:

    Uusimmat