Ruotsalaissuunnittelija leikittelee vaatteissaan 3D-efekteillä

Ruotsalaissuunnittelija Emma Lindqvistin mielestä vaateteollisuus ei hyödynnä erilaisten printtien tuomia mahdollisuuksia.

Suomalainen vaatekauppaketju Lindex on lähtenyt mukaan nuorten suunnittelijoiden kanssa työskentelyyn. Tammikuussa 2014 julki tulee ruotsalaisen Emma Lindqvistin suunnittelema Tomorrow-mallisto, joka perustuu hänen kandinaatin lopputyöhönsä 5-i-9 ruotsalaisessa Swedish School of Textiles -taideyliopistossa. Lindqvistin lopputyö valittiin tuotantoon Ruotsin Mercedes Benz -muotiviikoilta.

Lindqvistille oli mielenkiintoista nähdä, miten hänen käsin tekemänsä mallisto onnistuttiin muuttamaan myös suureen tuotantoon. Hänen mallistonsa on melko futuristinen ja hiukan urheiluhenkinen, ja siinä on paljon erilaisia printtejä.

– Printit olivat inspiraationi tälle mallistolle. Olen todella kiinnostunut printtien tekemisestä, ja nykyään vaateteollisuus ei juuri hyödynnä erilaisten printtien tuomia mahdollisuuksia. Halusin tällä mallistolla näyttää, miten monimuotoisesti printtejä voi käyttää, Lindqvist kertoo MTV Lifestylelle.

– Oikeastaan koko malliston pääpointti ovat erilaiset värikerrokset, ja esimerkiksi takeissa kerroksellisuus luo 3D-henkisen efektin, Lindqvist kertoo esitelleessään mallistoa.

Hän kertoo oman kokoelmansa olevan myös kritiikkiä liittyen printtien käyttöön, sillä printtien käyttö ei ole Lindqvistin mukaan juurikaan kehittynyt vaateteollisuudessa. Tavalliset t-paitaprintit ovat yksi inspiraation lähde nuorelle suunnittelijalle. Lindqvist mietti myös mallistoa suunnitellessaan, mitä naiseus merkitsee hänelle. Tämän takia kokoelman kuviointeina nähdään muun muassa nukkeja, jotka edustavat Lindqvistille nykyaikaista naiseutta olemalla jossain määrin sukupuolettomia.

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat