USA:n ja Pohjois-Korean edustajat saattavat tavata Ruotsissa viikonloppuna – Trump: "He haluavat keskustella ja me keskustelemme heidän kanssaan"

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean edustajat saattavat tavata viikonloppuna Ruotsissa, spekuloivat ruotsalaismediat SVT ja Aftonbladet.

Eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap kirjoitti aikaisemmin, että Pohjois-Korean pääneuvottelija Kim Myong Gil oli tänään matkalla Tukholmaan.

Pohjois-Korea kertoi toissa päivänä, että se jatkaa Yhdysvaltojen kanssa neuvotteluita Pohjois-Korean ydinaseista tällä viikolla. Maan varaulkoministeri Choe Son-hui sanoi Yonhapin mukaan, että maat olisivat alustavasti yhteydessä huomenna ja että työryhmätason neuvotteluja käytäisiin ylihuomenna.

Pohjois-Korean valtionmedian aikaisemmin välittämässä lausunnossa maan varaulkoministeri kertoi odottavansa, että neuvottelut kiihdyttävät maiden välisten suhteiden myönteistä kehitystä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja vahvisti osapuolten tapaavan viikon kuluessa.

Presidentti Donald Trump sanoi tänään, että suunnitellut keskustelut Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean edustajien kesken toteutuvat Pohjois-Korean tuoreesta ohjuskokeesta huolimatta.

– He haluavat keskustella, ja me keskustelemme heidän kanssaan, Trump sanoi.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean neuvottelut ovat olleet jäissä siitä lähtien, kun Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huippukokous Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa helmikuussa Hanoissa päättyi tuloksettomana. Kesäkuussa johtajat sopivat lyhyessä tapaamisessaan Koreoiden rajalla vuoropuhelun jatkamisesta, mutta toistaiseksi neuvottelupöytään ei ole päästy.

Pohjois-Koreaa seuraava NK News -uutissivusto kertoi jo alkuviikosta, että maiden edustajien tuleva tapaaminen järjestettäisiin Ruotsissa. Neuvotteluja käytiin Ruotsissa myös ennen Trumpin ja Kimin Hanoin-huippukokousta.

Mahdollisesta tämän viikonlopun tapaamisesta kertoi aikaisemmin Suomessa Yle.

Päivitetty 20.01: Trumpin kommentti lisätty sekä otsikkoon että juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat