Mainos

Media: Koreat saattavat sopia rauhasta – huippukokouksen lähestyessä odotukset kasvavat

14:52

Yhdysvaltalaisen CNBC:n mukaan Etelä-Korea ja Pohjois-Korea aikovat ilmoittaa virallisesti maiden välisen sodan päättymisestä. Maat ovat olleet teknisesti sodassa Korean sodasta lähtien.

Maiden päämiehet, Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-In, tapaavat ensi viikolla huippukokouksessa. Tapaaminen on määrä järjestää perjantaina 27. huhtikuuta. Maiden edellinen huippukokous järjestettiin vuonna 2007.

CNBC perustaa tietonsa tapaamisen yksityiskohdista nimettömään eteläkorealaiseen lähteeseen. CNBC:n mukaan Kimin ja Moonin arvellaan keskustelevan lisäksi maiden välisen demilitarisoidun alueen kohtalosta.

CNBC kertoo Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n kertomaan perustaen, että Koreioiden onnistunut tapaaminen voi avata tietä myös Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean Kimin sovitulle tapaamiselle.

Tapaamisen tarkkaa päivämäärää ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Yhdysvaltalaislehti The Washington Postin lähteiden mukaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja ja ulkoministeriehdokas Mike Pompeo tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin Pohjois-Koreassa pääsiäisviikonloppuna.

Valkoinen talo on vahvistanut, että Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat olleet suorissa neuvotteluissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.