Ruotsalaislehti varoittaa: Älä osta näitä autoja käytettynä

2:21
Tarkista nämä 7 asiaa ennen kuin ostat auton käytettynä.

Käytettyjen autojen markkinoilla on runsaasti mainioita yksilöitä. Mikäli kohdalle sattuukin sitten mätä omena, voi kyseessä olla pahimmassa tapauksessa elämäsi huonoin diili.

Iltalehti nosti tänään esille ruotsalaisen Expressenin pari vuotta sitten julkaiseman artikkelin automalleista, joita ei kannata hankkia käytettynä.

Vaikka listan alkuperäisestä julkaisusta onkin jo tovi vierähtänyt, on se Suomessa ja Ruotsissa myytävien käytettyjen autojen ikäjakauman erot huomioiden edelleen relevantti, sillä Suomessa ostetaan vanhempia autoja kuin Ruotsissa.

Sen lisäksi Ruotsista on tullut suomalaisten suosikki käytettyjen autojen tuontia ajatellen. Aiemmin lähdettiin Saksaan, mutta nyt useimmat ulkomailta tuotavista autoista ovat lähtöisin länsinaapurista.

Expressen suosittelee, että seuraavien 10 auton ostamisessa käytettäisiin tavallistakin enemmän harkintaa. Ei ole väärin jättää näitä varmuuden vuoksi kokonaan väliin.

1. Dacia Logan

Dacian tilava Logan-farkku on saksalaisen TÜVin mukaan yksi vikaherkimpiä autoja. Yksi viidestä 3 vuotta vanhasta autosta ei läpäise katsastusta ensimmäisellä yrittämällä.

2. Audi A6 3,2 FSI

A6 on suosittu auto käytettynäkin, mutta moottorivalinnan kanssa kannattaa olla tarkkana. 3,2-litraisen jakoketjuongelmat voivat johtaa isoon remppaan.

3. Volvo XC70 3,2

Expressen pitää Volvon XC70-mallia luotettavana pelinä, mutta varoittaa 3,2-litraisen koneen janoisuudesta. Vaikka kyseessä on varsin kohtuuhintainen auto isolla kutoskoneella, saa menovettä olla lisäämässä yhtenään, mikä nostaa auton käyttökustannuksia merkittävästi.

4. Nissan Navara

Nissanin avolavamalli Navara ei sekään kerää kehuja Expresseniltä. Lehti kuvailee 2014 esitellyn mallin vikaherkkää dieselmoottoria suorastaan painajaismaiseksi.

5. Chrysler Grand Voyager

Expressen kehuu ison tila-auton mukavuutta ja hyvää varustelua, mutta automaattilaatikko menee helposti rikki. Sähköviatkaan eivät ole harvinaisia.

6. Mazda Mazda6

Ruosteongelmat piinaavat iäkkäämpiä kutosia.

7. BMW 7-sarja

Jos Expresseniltä kysytään, kannattaa yli 10 vuotta vanhoista seiskasarjalaisista pysyä kaukana. Sähköviat ovat arkipäivää ja koristellun joulukuusen lailla loistava kojelauta ei ole sekään harvinainen näky. Omistaminen vaatii harrastuneisuutta.

8. Land Rover Discovery III

Köyhän ei kannata ostaa halpaa, eikä ilmeisesti käytettyä Discoveryakaan. Auton maasto-ominaisuudet saavat kehuja ruotsalaislehdeltä, eikä mukavuudessakaan ole moittimista, mutta janoinen bensakone ja kalliit korjauskustannukset tekevät tästä passelin auton vain harvoille.

9. Chevrolet Trans Sport

Tämän käytännöllisen tila-auton hintalappu voi houkuttaa, mutta janoinen luonne käy kalliiksi. Ostajan kannattaa myös varautua isoon moottoriremonttiin.

10. Jeep Compass

Compass saattaa vaikuttaa hyvän hinta-laatu-suhteen omaavalta katumaasturilta, mutta Expressenin mukaan näin ei ole. Ajettavuus jättää parantamisen varaa, ja muovisuuskaan ei miellytä. Suurin varoitusmerkki on kuitenkin auton vaatimattomat kaksi tähteä Euro NCAPin törmäystestissä.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja