Ruotsalaiskuski Marcus Ericsson raivona: Sauber pakotti uhraamaan kisansa Charles Leclercille

Sauberilta kauden päätteeksi Kimi Räikkösen tieltä väistyvä Marcus Ericsson koki erityisen turhauttavana, että tiimi pyysi häntä uhraamaan kisansa ja auttamaan tallikaveriaan Charles Leclercia Meksikossa.

Leclerc ja Ericsson lähtivät kisassa matkaan vierekkäin ruuduista yhdeksän ja kymmenen, mutta Sauber valjasti ruotsalaisen pidättelemään takaa hyökänneitä vastustajia Leclercin hyväksi ennen varikkokäyntejä.

Ericssonin omat renkaat kärsivät venytetystä pysähdyksestä johtuen pahasti, mikä sai hänet putoamaan koko joukon perälle oman varikkokäyntinsä jälkeen. Leclerc tuli varikolle kolme kierrosta ennen tallikaveriaan ja jatkoi kärkikympin tuntumassa.

– Minä todella kiehuin autossa. Turhauduin todella pahasti, Ericsson tunnustaa Autosportille.

– Tiedän, että meidän täytyy tehdä töitä tallin parhaaksi, mutta minusta tämä meni vähän äärimmäisyyksiin. Tuntui, että minun piti heittää oma kisani menemään, mikä oli todella turhauttavaa.

– Suunnitelmana oli vain auttaa Charlesia. Uhrasin täysin oman kisani sen takia, ruotsalainen jatkoi.

Kaikesta huolimatta Ericsson onnistui nousemaan pisteille yhdeksännellä sijalle, mutta tässä hän sai paljon apua muiden epäonnesta. Leclerc oli seitsemäs.

– Toinen stinttini pelasti sen, ja olen siitä erittäin ylpeä, Ericsson kommentoi.

– Näiden kaikkien jälkeen yhdeksänneksi yltäminen ja kaikkien näiden autojen päihittäminen on aika uskomatonta.

Ericssonin mukaan ensi kaudeksi Ferrarille siirtyvä Leclerc kiitti häntä kisan jälkeen avusta. Monacolaisen mukaan seitsemänneksi ei olisi ollut asiaa ilman tallikaverin uhrautumista.

Lue myös:

    Uusimmat