Sebastian Vettel näki Ferrarin ratkaisun läpi: "Oli selvää, että minut jätettiin jarruksi"

Sebastian Vettel ei ollut tyytyväinen tapaan, jolla Ferrari käsitteli hänen kisaansa Venäjän Sotshissa. Mestarin oli tehtävä likaista työtä tallikaverinsa Charles Leclercin eteen.

Ferrari-kuskien lähtökohdat kisaan olivat hyvin erilaiset Vettelin ajettua ulos lauantain aika-ajoissa. Hän joutui starttaamaan 14. lähtöruudusta, kun taas Leclerc oli kymmenentenä paremmin mukana pistetaistelussa.

Maaliin Leclerc tuli Ferrarin nykytasoon nähden hyvin kuudentena. Vettel jäi sijalle 13. Saksalaiskuski kertoi kisan jälkeen, ettei juuri saanut ajaa pisteistä omilla ehdoillaan, vaan joutui hidastamaan Renault’n Esteban Oconin ja Daniel Ricciardon matkantekoa tallikaverinsa hyväksi.

– Se oli aika tylsä kisa, koska meillä ei ollut montaakaan vaihtoehtoa taktisesti, Vettel kommentoi Planet F1 -sivuston mukaan.

– Starttini likaiselta puolelta rataa ei ollut paras mahdollinen, joten en pystynyt hyötymään muiden kolaroinneista.

– Sitten jäin jumiin hitaiden autojen ryhmään perälle. Toimin jarruna (muiden edessä) varikkopysähdykseeni asti. Sen jälkeen ei ollut paljoa tehtävissä, Vettel totesi.

Hän tietää hyvin, mitä Ferrari haki myöhäisellä pysähdyksellä.

– Oli selvää, että minut jätettiin hidastamaan Renault’n autoja. Se ei tietenkään auttanut minua. Olisimme ehkä voineet ottaa pisteen, mutta ei se paljoa muuta asiaa, Vettel tuskaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja