Ruotsalaiskaupunki on surun murtama 12-vuotiaan Danten löydyttyä kuolleena: "Olin shokissa – luulin todella, että löytäisimme hänet elävänä"

Kadonnutta Dante-poikaa etsittiin maastosta 1:11

Ruotsin Falkenbergissä surraan suuretsintöjen jälkeen kuolleena löydetyn 12-vuotiaan Danten kohtaloa. Pojalla oli Dawnin syndrooma ja hän katosi ulkoiluttaessaan perheen koiraa viime tiistaina.

12-vuotiasta Dantea ehdittiin etsiä kolme vuorokautta ennen ruumin löytymistä. Danten katoaminen huomattiin, kun perheen koira palasi lenkiltä ilman poikaa. Hänet löydettiin lopulta kuolleena.

Kun tieto kuolemasta levisi, alkoivat ihmiset tuoda kaupungin keskustorille kynttilöitä ja kukkia Danten muistoksi.

– Kyyneleet alkoivat virrata, kun kuulin, mitä on tapahtunut, sanoo useina päivnä etsintöihin osallistunut Camilla Sölvander Aftonbladet-lehdelle.

Myös Ruotsin sosiaaliministeri ja urheiluministeri ovat ilmaisseet surunvalittelunsa Twitterissä.

"Luulin, että löytäisimme hänet elossa"

Lars Hoffmann oli matkalla etsintöihin eilen iltapäivällä, kun hänen vaimonsa Carina soitti ja kertoi Danten ruumiin löytymisestä.

– Olin shokissa. Luulin todella, että löytäisimme hänet elävänä. Tämä on todella traagista, Hoffmann sanoo.

Falkenbergin keskustassa sijaitsevalle torille kynttilä- ja kukkameren äärelle saapunut Robin Sölvander asuu lähellä Danten perheen kotia.

– Olen nähnyt hänet ulkona koiran kanssa. Hän näytti aina niin onnelliselta, Sölvander sanoo.

– Tällainen tuntuu erityisen pahalta, jos itsellä on lapsia. Ajattelen jatkuvasti hänen vanhempiaan, perheensä kanssa paikalle saapunut Sölvander jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat