Isän kuolema särki 4-vuotiaan sydämen – kuoli vain viikkoja myöhemmin

Pieni irakilaispoika kuoli vain viikkoja sen jälkeen, kun hänen isänsä oli kaatunut Isisin hyökkäyksessä, kertoo Kurdistan24-uutissivusto. Mediatietojen mukaan lapsi menehtyi ”särkyneen sydämen syndroomaan”.

Vasta 4-vuotias kurdipoika Bryar kuoli pian sen jälkeen, kun hänen isänsä oli kaatunut taistelussa Isisiä vastaan. Läheisten mukaan Bryar oli ollut hyvin läheinen isänsä kanssa. Lapsi kertoi jatkuvasti ikävöivänsä isäänsä ja kyseli, miksi tämä ei tule kotiin.

Kun Bryar sai kuulla, että hänen isänsä oli kuollut, eikä enää palaisi kotiin, lapsi masentui ja menetti ruokahalunsa. Pian Bryar joutui sairaalahoitoon, kun hänen suunsa alkoi vaahdota kesken unien. Vain viikkoja isänsä kuoleman jälkeen Bryar menehtyi sairaalassa äitinsä käsivarsille.

Poika haudattiin isänsä viereen paikalliselle hautausmaalle.

Pikkupojan kuoleman syyksi on arvioitu ”särkyneen sydämen syndrooman” aiheuttamaa aivoinfarktia. Voimakas tunneliikutus voi aiheuttaa äkillisen sympaattisen hermoston aktivoitumisen, kertoo Sydän.fi-sivusto. Tämä voi johtaa sydämen vajaatoimintaan tai kammioperäisiin rytmihäiriöihin. Jos lamaantuneen sydämen sisälle muodostuu verihyytymä, se voi liikkeelle lähtiessään aiheuttaa aivoverenkiertohäiriön.

Tuntemattomat ottavat osaa suureen suruun

Bryarin kohtalo on noussut nopeasti suureksi puheenaiheeksi kurdien suosimilla sosiaalisen median alustoilla. Ihmiset ottavat osaa perheen suruun.

”Tässä on Bryar. Uusi Isisin uhri. Bryar kuoli tänään äitinsä käsivarsille Isisin käsissä pari viikkoa sitten kuolleen isänsä poismenon aiheuttaneen surun ja masennuksen vuoksi. Lepää rauhassa Bryar. Meidän ei tulisi koskaan unohtaa Isisin hirmutekoja.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Osa ihmisistä on epäillyt Bryarin kuolinsyytä ja toivoo, että kuolinsyy tutkitaan kunnolla.

”Särkyneen sydämen syndroomaan” voi kuitenkin todella kuolla. Tunnettu tapaus on esimerkiksi Star Wars -elokuvista tunnetun Carrie Fisherin äidin kuolema. Fisherin äiti Debbie Raynolds  menehtyi vain päivän tyttärensä poismenon jälkeen suunnitellessaan tämän hautajaisia. Äiti ja tytär olivat olleet hyvin läheisiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja