Mitä ihmettä? Ruotsin hiihtotähdet ällistyttivät voidekokeilullaan

Ruotsin maastohiihtotähdet olivat erikoisen voitelukokeilun edessä Expressenin Skidsnack -ohjelmassa. Ruotsalaiset pääsivät kokeilemaan Maja Dahlqvistin johdolla Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin Sune-kirjoihin perustuvassa Sunes jul (Sunen joulu) -elokuvassa nähtyä erikoista suksivoitelumenetelmää.

Sune-hahmon isä Rudolf voitelee sukset omalla reseptillään. Kahteen suksipariin laitettiin kaksi kananmunaa, jauhoja, margariinia, majoneesia, siirappi ja tuubista puristettavaa juustoa. Ruotsalaishiihtäjillä oli aluksi vaikeuksia lähteä liikkeelle siirapin takia.

– Se oli hiukan erikoista. Sitä oli aluksi kiinni, etkä voinut oikein liikkua. Sen jälkeen pääsit hiukan eteenpäin ja lopulta vauhtia riitti. Silloin meni hyvin. Jos sprinttimäessä on jotain, johon jäät kiinni maailmancupissa, niin silloin tiedät, että kyse on siirapista, voista tai kananmunasta, Johanna Hagström sanoi nauraen Expressenille.

Maastohiihdon maailmancup tuli päätökseen viime sunnuntaina. Naisten kokonaiscupin vei Norjan Tiril Udnes Weng ja miesten Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka voitti myös sprintticupin. Miesten distanssicupin vei Norjan Pål GolbergMaja Dahlqvist voitti naisten sprintticupin ja suomalaisittain ilonaiheita toi Kerttu Niskanen, joka voitti distanssicupin.

Videon ruotsalaisten voidekokeilusta sekä voiteen reseptin voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat