Ruotsalaiset eivät sulattaneet MM-loppuottelun ratkaisua – "Se olisi arvokkaampaa"

5:00
Kalervo Kummola puolusti MM-finaalin ratkaisutapaa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue koki karvaan 2-3-tappion MM-kisojen loppuottelussa Kanadalle. Jatkoerä pelattiin kolmella kolmea vastaan. Tämä sai aikaan valtavaa kritiikkiä ja myös Ruotsin kiekkolähetyksessä jaettiin tiukkoja mielipiteitä aiheesta. 

Leijonissa maailmanmestaruuden voittanut ja C Moren asiantuntijana MM-kisoissa toiminut Mikko Koivu antoi kritiikkiä jatkoerän pelitavalle. 

– Lohkovaiheessa kolmella kolmea vastaan pelaaminen on tavallaan ihan katsojaystävällistä, mutta ei mitään järkeä, kun puhutaan MM-finaalista, Koivu sanoi MTV Urheilulle. 

Nick Paul pääsi ratkaisemaan MM-finaalin Kanadan päästyä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Myös Ruotsissa oltiin kriittisiä loppuottelun ratkaisutavalle.

– Se tuntuisi arvokkaammalta, jos MM-finaali ratkaistaisiin viidellä viittä vastaan, varsinkin finaalissa. Voin ymmärtää, jos halutaan saada lyhyempiä otteluita turnauksen alkuvaiheessa, SVT:n asiantuntija Roger Rönnberg sanoi kanavan finaalilähetyksessä.

MM-kultaa vuonna 1993 Ruotsin paidassa voittanut ja yli 600 peliä kestäneen NHL-uran tehnyt Mikael Renberg oli samoilla linjoilla Rönnbergin kanssa.

– Tämä on sellainen ottelu, jota kukaan ei odota, tätä systeemiä ei tarvitse pitää, Renberg totesi.

– Ei, suurimmalle osalle on luvassa lomaa tämän jälkeen, Rönnberg jatkoi.

Kanada juhli sen historian 27:ttä maailmanmestaruutta. Leijonille MM-hopea oli yhdeksäs.

Katso pääkuvan videolta Kalervo Kummolan puheenvuoro MM-loppuottelun ratkaisutavan puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja