Ruotsalaisen kilpailun voittajapizzassa erikoiset ainekset

Ruotsalaisen pizzakilpailun voittajatuotos on nimetty ulkomaisissa medioissa ehkä kaikkien aikojen oudoimmaksi pizzaksi.

Vuosittain järjestettävien Ruotsin pizzamestaruuskisojen voittoon ylsi tänä vuonna ravintolakokki Jonas Karlssonin tuotos, jonka täytevalinnat eivät välttämättä äkkiseltään kuulosta herkullisilta. Tarte flambé à la Karlsson -pizzan päätäytteiksi valikoituivat nimittäin savustettu naudan luuydin, hapankaali sekä smetana.

– Voittaja loi pizzan rakkaudella, intohimolla ja raaka-aineita kunnioittaen. Voittaja nosti pizzan modernin gastronomian huipulle, kilpailun tuomarina toiminut tunnettu ruotsalaiskokki Tommy Myllymäki ylisti.

Kokki Jonas Karlsson työskentelee Tukholmassa Speceriet-ravintolassa. Pizzamestaruuskisat järjestetään Ruotsissa vuosittain Fast Food Magazinen ja muutamien elintarvikeyritysten toimesta.

– Suurimmalla osalla ihmisistä on jonkunlainen suhde pizzaan ja kaikilla on oma suosikkinsa. Minä halusin näyttää erikoisella pizzallani, että täytteiden ei tarvitse olla kalliita, jotta pizza maistuisi hyvältä, Jonas Karlsson perusteli täytevalintojaan.

Lähde: Thelocal.se

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat