Ruotsalaisasiantuntija kommentoi Therese Johaugin yleisurheilumenestystä – nostaa kaksi maan supertähteä haastajiksi: "Molemmat pystyisivät siihen"

Norjan Therese Johaug järisytti urheilumaailmaa voittamalla yleisurheilun maansa mestaruuden 10 000 metrin juoksussa. Ruotsalaisasiantuntija Lennart Julin ei ole yllättynyt Johaugin suorituksesta, mutta nostaa esiin kaksi ruotsalaisnimeä, jotka pystyisivät samaan.

Johaugin aika 32.20,87 on Euroopan tilastoissa tällä kaudella sijalla 17.

– Se oli aika odotettavissa. Jos olet huippuhiihtäjä, niin sinun pitää olla myös melko hyvä juoksija kansallisella tasolla, Julin sanoi Sportbladetille.

Julinin mukaan Ruotsin maajoukkueessa on muutama vahva nimi, joilla on todennäköisesti potentiaalia yltää samaan kuin Johaug. Ebba Andersson ja Frida Karlsson ovat molemmat kilpailleet Ruotsin väreissä pitkillä matkoilla juniorivuosina.

– Molemmat pystyisivät tulemaan hyviksi juoksijoiksi, erityisesti Frida. Ebballa on hyvä moottori ja Fridalla enemmän luonnollinen juoksuaskel, Julin totesi.

Hän uskoo, että kaksikko pystyisi haastamaan Johaugin 10 000 metrin kilpailussa.

– Se ei ole ollenkaan mahdotonta. Jos he haluaisivat panostaa siihen. Heillä on kuitenkin aikataulut täynnä keskittyessään omaan lajiinsa, Julin jatkoi.

Tällä kaudella yksikään ruotsalainen ei ole juossut yhtä kovaa 10 000 metriä kuin Johaug. Julin uskoo, että norjalainen voisi yltää yleisurheilun EM-kisoissa hyville sijoituksille.

– Hän ottaisi paikan kahdeksan parhaan joukossa. Siinä on kuitenkin kyse myös siitä, että ketkä ovat mukana kilpailussa. Se vaihtelee kisojen välillä, Julin päätti.

Lue myös:

    Uusimmat