Therese Johaugin yleisurheilu-unelmalle vihreää valoa: "Kehitys pysähtyy, jos noudatat joka päivä samaa reseptiä"

10:08
Videolla Therese Johaugin MM-kulta Seefeldin 30 kilometrin kilpailusta.

Norjan naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen on antanut vihreää valoa Therese Johaugin unelmalle osallistua Pariisin yleisurheilun EM-kilpailuihin, kertoo Dagbladet.

Aiemmin Johaug voitti 10 000 metrin juoksussa Norjan mestaruuden. Iversen antoi suostumuksen yleisurheilun hyödyntämiseen ylimääräisenä motivaationa. Hän antaa vihreää valoa mahdolliselle osallistumiselle EM-kisoihin ja sille, että harjoitusohjelmaan muokataan lisää rataharjoittelua.

– Jos Therese juoksee EM-kisoissa, niin hänen täytyy juosta useita erityisiä ratasessioita. Se ei tarkoita, että hänestä tulisi heikompi maastohiihtäjä. Moninaisuus on hyvä ja jännittävä lisä harjoitteluun. Uusien asioiden löytäminen elämässä on tärkeää. Kehitys pysähtyy, jos noudatat joka päivä samaa reseptiä. Se juoksu sytytti Theresen, Iversen sanoo.

Johaug voitti vastikään maastojuoksun Norjan mestaruuden ja Iversen sanoo, että maajoukkueessa on useita urheilijoita, jotka olisivat voineet tavoitella kärkitiloja kisassa.

– Heidi Weng on erinomainen juoksija. Ingvild Flugstad Östberg ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen ovat myös hyviä. Suurin osa on hyviä, Iversen toteaa.

Iversenin mukaan hänen Seefeldissä kaksi MM-kultaa voittanut poikansa Emil on poikkeus, joka vahvistaa säännön. Norjalaisvalmentaja höllää kuitenkin kaasua, eikä usko, että Johaug yrittää voittaa ensiyrittämällä.

– Sille on rajansa, kuinka paljon siihen voi panostaa maastohiihdon ohella. Tässä tapauksessa pitää laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, jotta painolasti on kohdillaan, Iversen sanoo.

Johaugin menestys yleisurheilussa sekä maastojuoksussa ei tullut Iversenille yllätyksenä. 

– Olen nähnyt hänen juoksevan aiemmin. Hänellä on juoksijan keho ja hullu moottori. Hänellä ei kuitenkaan ole juoksutekniikkaa. Se kertoo jonkin verran Norjan yleisurheilun kärjen leveydestä. Se on melko ohut. Korkealle kansainväliselle tasolle kiipeäminen on vaikeaa, Iversen toteaa.

– Norjan mestaruus ykkösnimen (Karoline Bjerkeli Grøvdal) poissa ollessa ei yllättänyt minua ollenkaan. Maastohiihtäjät ovat aerobisessa kestävyydessä parhaimpien joukossa ja Therese on erityistapaus, Iversen päättää.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.