Miesten ampumahiihdon ykköstähdeltä hyinen kommentti mahdollisuuksistaan Therese Johaugia vastaan: "Se juna"

Ampumahiihdon maailmancupin miesten kokonaiskilpailun kahtena viime kautena voittanut Johannes Thingnes Bö ei usko, että hänellä olisi mahdollisuuksia juoksukilpailussa Therese Johaugia vastaan.

Juoksuunkin satsannut Johaug säväytti hiljattain kellottamalla Oslon Bislettillä 10 000 metriä maailman tämän kauden kärkiaikaan 31.40,69. Johannes Thingnes Bö puolestaan paineli maanantaina Norjan parhaiden ampumahiihtäjien testijuoksussa 3 000 metriä aikaan 9.14.

Johaug juoksi suorituksessaan kolmen minuutin ja 10 sekunnin kilometrivauhtia. Bön kilometrivauhti oli viitisen sekuntia nopeampaa, mutta on selvää, että hänen tahtinsa hidastuisi, kun matka pitenisi yli kolminkertaiseksi 10 000 metriin.

Bö latasikin hyisen ennustuksen siitä, miten hänelle kävisi juoksukilpailussa Johaugia vastaan.

– Se juna ohittaisi minut neljän kilometrin jälkeen. Hän harjoittelee hyvin ja ansaitsee kaiken kunnian. Hän on uskomattoman hyvä, Bö sanoi NRK:lle.

Bö kuvailee Johaugin tehneen "todella uhrauksia" hyödyntääkseen lahjansa. 

– On vaikea lyödä lahjakkuus, joka myös harjoittelee kovimmin.

NRK:n yleisurheilukommentaattori Jann Post huomautti, että Johaug harjoittelee Bötä enemmän juoksemista.

– Bö ei ole juoksija, hän on ampumahiihtäjä. Hiihtäminen ei ole parhaiten yhteydessä juoksemiseen. On tärkeää osoittaa edistystä omissa testeissäsi, Post sanoi.

Viime aikoina talonrakennusurakan huippu-urheilijan elämään yhdistänyt Bö kokee, että hänellä on ollut vaikeuksia harjoitella. Ampumahiihtotähtiin niin ikään lukeutuva isoveli Tarjei ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Jos hänelle antaa viikon, hän on takaisin kultaisessa kunnossa, Tarjei Bö totesi.

Lue myös:

    Uusimmat