Mainos

Ruotsalaiskoneen epäillään loukanneen ilmatilaa Ahvenanmaan eteläpuolella

Ruotsin valtion ilma-aluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Ahvenanmaan eteläpuolella tänään iltapäivällä, tiedottaa puolustusministeriö.

Ministeriön mukaan epäilty ilmatilaloukkaus kesti noin 40 sekuntia. Tapausta tutkiva Rajavartiolaitos selvittää, loukkasiko kone Ahvenanmaan demilitarisoitua aluetta.  

Puolustusministeriön viestintäjohtaja Max Arhippainen kertoo STT:lle, että kone oli ollut yhteydessä lennonvalvontaan jo lennon aikana.  
– Ruotsalaiset ovat ehtineet myös jo pahoitella, että tämä vahinko tapahtui, Arhippainen sanoo.  

Kyseessä oli Gulfstream-kone. Se, miten syvällä kone oli tai miten pitkän matkan se ehti lentää Suomen ilmatilassa, on Arhippaisen mukaan vielä epäselvää.  

Arhippainen ei operatiivisista syistä kommentoi, kävivätkö suomalaishävittäjät tarkastamassa ilmatilaloukkauksesta epäillyn koneen. Koneessa oli Arhippaisen mukaan transponderit päällä.  

Epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui samassa paikassa, jossa kaksi amerikkalaista kuljetuskonetta loukkasi ilmatilaa viime vuonna.  

Ruotsalaiskone on viimeksi loukannut Suomen ilmatilaa syyskuussa 2012 Merenkurkun alueella. Ahvenanmaalla ruotsalaiskone loukkasi ilmatilaa viimeksi maaliskuussa 2011. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.