Ruotsalainen pikkukunta meni sekaisin – Teemu Selänne nähtiin kaikkialla, siirtohuhut kävivät kuumina kunnes totuus paljastui: "Se oli erityistä aikaa"

1:57
Videolla Teemu Selänteen otteita tammikuussa pelatusta hyväntekeväisyysottelusta.

Vuosi 2007. Jääkiekkolegenda Teemu Selänne oli voittanut Stanley Cupin Anaheim Ducksissa. Uusi NHL-kausi oli jo käynnissä. Selänteellä ei ollut sopimusta. Huhut velloivat kuumina: Selänne neuvottelisi sopimuksesta ruotsalaisen pääsarjaseura Leksands IF:n kanssa.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo tuon vuoden hullusta Selänne-myllystä. Taalainmaalainen sanomalehti Dalarnas Tidningar raportoi, että Selänne olisi nähty alueella ja neuvottelut Leksandin kanssa olisivat käynnissä. Useat Leksandin alueen yritykset hoitaisivat rahoituksen ja mukana olisi myös Ejendals AB:n toimitusjohtaja, miljonääri Per Olov Ejendal.

Selänne oli nakuttanut edellisellä NHL:n runkosarjakaudellaan 94 pistettä. Hän olisi tuolloin 37-vuotiaanakin megalomaaninen vahvistus Leksandiin, noin 15 000 asukkaan kunnan joukkueeseen.

Puhuttiin, että Selänne olisi nähty Lundellin kirjakaupassa Leksandissa. Hänen kerrottiin syöneen Per Olov Ejendalin kanssa makkaraa Taalainmaan läänissä sijaitsevassa Borlängessä. Selänteen kerrottiin jopa asuvan Leksandissa sijaitsevassa Tällbergin kylässä.

Selänteen sanottiin olevan ystävä Juha Lindin kanssa, ja tämä piti toki paikkaansa. Jokereissa aikoinaan Selänteen kanssa samassa ketjussa pelannut Lind tahkosi Leksandissa kauden 2007–2008.

Leksandin tuolloinen urheilujohtaja Mikael Lundström kertoo osaltaan, millainen tilanne oli.

– Ihmiset näkivät Selännettä kaikkialla. Se meni todella pitkälle ja vaikutti meihin. 

Lundström sanoo, ettei Leksand pystynyt pysäyttämään "Selänne-epidemiaa".

– Puhelin soi jatkuvasti. 

– Homma meni itse asiassa niin pitkälle, että aloimme ajatella, oliko se totta. Se oli kummallista. Tiesimme, että emme olleet neuvottelemassa Selänteen kanssa, mutta olimme epävarmoja siitä, mitä oli menossa.

Juha Lind ei muistikuviensa mukaan puhunut Selänteen kanssa koskaan Leksandista; numero 8:n tähtäin oli vain NHL:ssä.

Dalarnas Tidningarin urheilutoimittajana vuonna 2007 työskennellyt Thomas Lind muistelee, että Selänne-vinkkejä satoi yleisöltä.

– Saimme tietoa, mitä Selänne söi ruuaksi. Hänet oli nähty, ja sanottiin, että hän söi faluninmakkaraa lounaaksi. Se oli erityistä aikaa, Thomas Lind kertoo.

Leksands IF päätti soittaa Selänteen agentille ja varmistaa, että tämä ei ollut Leksandissa tai Taalainmaassa. Sen jälkeen urheilujohtaja Lundström pystyi hengähtämään.

– Sitten muutuimme rauhallisemmiksi. Emme tienneet, mitä olisimme uskoneet.

Aftonbladet spekuloi, mistä huhumylly juonsi juurensa. Yhtenä vaihtoehtona se väläyttää sitä, että Ejendals AB:n toimitusjohtaja Per Olof Ejendal neuvotteli noihin aikoihin suomalaisyritys Jalaksen kanssa, ja neuvotteluja käytiin Borlängessä. Bisneslounas Ejendalsin ja suomalaisten yritysjohtajien välillä saattoi lähettää jääkiekkosignaaleja eteenpäin.

Selänne solmi sittemmin sopimuksen Anaheimin kanssa ja jatkoi NHL-uraansa kauden 2013–14 loppuun saakka.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja