Ruoste ja naarmut uhkaavat – huolehdi autosi puhtaudesta myös talvella

Suomen talvet ovat varsin kuraisia, mutta siitäkin huolimatta moni laiminlyö auton pesemisen.

Syitä talvikuukausien pesun välttämiseen on useita. Osa pelkää, että pakkanen jäädyttää auton pesun jälkeen. Toiset taas ajattelevat, että peseminen on turhaa, koska auto kuitenkin kohta taas kuraantuu uudelleen.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa, että auton säännöllinen pesu on erityisen tärkeää nimenomaan talvella.

– Kun lunta harjataan pois likaisen auton päältä, tulee maalipintaan herkästi naarmuja. Sama pätee likaisen tuulilasin skrapaamiseen. Naarmuuntunut tuulilasi on aina turvallisuusriski – erityisesti ajettaessa pimeällä tai vasta-aurinkoon, Vesalainen täsmentää.

Pesemistä helpottaa, jos auto on vahattu käsin ennen talvea. Vaha myös suojaa auton maalipintaa.

Suojaa autosi naarmuilta

Mikäli auto on likainen, myös vaatteet likaantuvat herkästi autoon mentäessä, sieltä poistuttaessa tai tavaroita kuormattaessa.

– Nyhjäys likaisen auton kylkeen tahraa paitsi vaatteet, aiheuttaa myös aina naarmuja autoon. Lopputulos on kuin maalipintaa olisi hiottu hiekkapaperilla, Vesalainen muistuttaa.

Vaikka itse olisi kuinka huolellinen, saattaa likaisen auton kylkeen osua esimerkiksi ohikulkija parkkipaikalla.

Säännöllinen auton peseminen ehkäisee Vesalaisen mukaan myös ruostumista. Maalipinnassa kiinni oleva lika vaurioittaa herkästi maalipintaa ja sitoo kosteutta.

– Pesun yhteydessä myös auton valot puhdistuvat, jolloin muiden tiellä liikkujien on helpompi havaita meidät ja näemme itsekin paremmin. Säännöllisellä pesulla siis säästetään autoa ja parannetaan sekä matkustusmukavuutta että liikenneturvallisuutta, Vesalainen kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat