Ruokabloggaajien uudet vinkit joulupöytään – löydä suosikkisi!

Perinteisten rosollien ja laatikoiden rinnalle saattaa kaivata välillä vaihtelua. Aloita uusi perinne ja löydä maistuva uusi tulokas joulupöytään suomalaisten ruokabloggareiden ehdotuksista.

Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen loihti viime jouluna vaimonsa kanssa valkean joulumenun, johon kuului esimerkiksi ginigraavattua siikaa, valkoista rosollia ja possua.

Uusia, mutta silti jouluun natsaavia makuja kaipaavia Jani kehoittaa testaamaan esimerkiksi valkoviinissä haudutettua possua.

Bloggarin oma suosikki onmaukkaan mehevä joululimppu. Jos perinteiset ruoat tökkivät, testaa vaikka lampaanpotkia spelttirisoton kera. Myös italialainen joulukakku voi olla uusi ja mielenkiintoinen tuttavuus.

– Italialaisesta joulusta löytyy esimerkiksi panettone, jota on pitänyt tehdä monena jouluna, Sivumaku-blogisti vinkkaa.

Joulupöydän uudet tähdet: Itämaisia makuja

Hellan ja viinilasin välissä -blogia pitävä Johanna kertoo, että heillä jouluna nautitaankalapöydän antimista ja savustetusta peuranjalasta punajuuripaistoksen ja salaattien kera.

– Jos olet kyllästynyt kinkkuun, kokeile vaihteeksi marinoitua ulkofilettä itämaisella twistillä, Johanna ehdottaa.

Itämaisuutta saattaa olla myös Silläsipuli-bloggaajien joulupöydässä.

– Meillä tulee ainakin olemaan kinkun tilalla potka, sillä kokonaista kinkkua emme sen koon vuoksi halua neljästään tehdä. Mietinnässä on vielä, maustetaanko se aasialaiseen tyyliin esimerkiksi hoisin-kastikkeen ja kanelin voimin, vai perinteisemmin, Merituuli ja Jukka kertovat.

– Aiomme panostaa myös enemmän alkupaloihin. Maa-artisokka tulee löytymään alkupaloista jossain muodossa. Viime vuoden maistuvaisia olivat joululimppu jallu-skagenilla, sekä silli kanelilla ja tähtianiksella maustettuna. Punajuurinopat kylmäsavusilakkamoussella olivat myös hyviä, Merituuli ja Jukka tunnelmoivat.

Punajuuri valloittaa

Punajuurella on vankka paikka monen bloggarin jouluisessa ruokapöydässä.

– Minä tietenkin suosittelisin kokeilemaan kasvispainotteisempaa joulua. Kinkun voi hyvin jättää kauppaan, ja kokata joulupöydän täyteen kasvisherkkuja, vinkkaa vegaaniruokablogisti Chocochili-Elina.

– Omia joulusuosikkejani on lämmin punajuuri-savutofusalaattisekä mantelimaitoon keitetty riisipuuro, Elina kertoilee.

– Jouluun sopii myös mustikka-vaniljakakku, jonka pohja on tehty piparkakuista. Aika herkkua, Annaleena tuumii.

Mitä uutta sinä aiot tarjota tänä jouluna?Käy jakamassa vinkkisi Facebookissa!

Laura Kokko, laura.kokko@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat