Runneltu Hannu Tihinen maansa myyneenä – 20 vuoden takaisessa mestaruusdraamassa hämmästyttäviä yhtäläisyyksiä Veikkausliigan huipennukseen

Suomalaisen jalkapallon pääsarjakausi huipentuu tänään lauantaina Turussa, kun FC Inter ja Kuopion Palloseura ottavat yhteen Veikkausliigan ottelussa, jossa ratkeaa Suomen mestaruus. Samanlainen tilanne oli myös 20 vuotta sitten.

16. lokakuuta 1999. HJK ja FC Haka taistelivat Suomen mestaruudesta. HJK:lle riitti mestaruuteen tasapeli, Haka tarvitsi voiton, jotta se pääsisi juhlimaan SM-kultaa 6 401 katsojan edessä.

Näin myös kävi, kun hollantilaishyökkääjä Martin Reynders viimeisteli 1-0-voittomaalin ensimmäisellä puoliajalla.

Hakan päävalmentajana toimi tuolloin KuPS:n nykyinen apuvalmentaja Keith Armstrong.

– Olen todella ylpeä, että pojat pystyivät venymään viimeisessä pelissä mestaruuteen. Lähtöasetelmat olivat pikkuisen vaikeat ja oli pakkovoitto edessä. Mutta pojat hoitivat erinomaisesti asiat, Armstrong totesi tuolloin Tulosruudulle.

Ottelun jälkeen HJK:n pelaajat olivat pettyneitä. Alakuloa kuvastikin vahvasti pää teipattuna pelannut Hannu Tihinen, joka suri tappiota katse tiukasti maassa. Myöhemmin Tihinen teki mittavan uran ulkomailla ja maajoukkueessa.  

HJK:n Jarmo Saastamoinen harmitteli tappiota tällä tavoin:

– Pääsimme näin lähelle maistamaan kultaa.

Inter ja KuPS selvittävät Suomen mestaruuden Turussa klo 15 alkaen. KuPS:n ja Interin välinen ero on vain kaksi pistettä.  

Lue myös:

    Uusimmat