Runebergin torttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty korkea leivonnainen. Aina näitä muotteja ei ole, jolloin on kätevää tehdä Runebergin tortut kuppikakuiksi muffinivuokiin.
Runebergin torttu oli alkujaan pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen, joita Runeberg söi mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.
Saat kuppikakuista maidottomia, kun leivot ne maidottomalla margariinilla ja soijajogurtilla, muuten voit käyttää tavallisia vastaavia tuotteita.
Muista kostutus!
Laimenna manteliuutetta, -likööriä, punssia tai rommia vedellä ja kostuta.
6 kpl isoja kuppikakkuja:
150 g margariinia (maidoton) tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhojatai Erikoisvehnäjauhoja
