Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Runebergin kuppikakut

Myllyn Paras
Julkaistu 30.01.2014 10:57(Päivitetty 30.01.2014 11:13)

Runebergin torttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty korkea leivonnainen. Aina näitä muotteja ei ole, jolloin on kätevää tehdä Runebergin tortut kuppikakuiksi muffinivuokiin.

Runebergin torttu oli alkujaan pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen, joita Runeberg söi mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Saat kuppikakuista maidottomia, kun leivot ne maidottomalla margariinilla ja soijajogurtilla, muuten voit käyttää tavallisia vastaavia tuotteita.

Muista kostutus!

Laimenna manteliuutetta, -likööriä, punssia tai rommia vedellä ja kostuta.

6 kpl isoja kuppikakkuja:

150 g margariinia (maidoton) tai voita

1½ dl sokeria

2 munaa

1½ dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhojatai Erikoisvehnäjauhoja

1 dl Myllyn Paras Korppujauhoja

1 dl mantelirouhetta tai piparimuruja

1 dl soijajogurttia (maustamaton) tai turkkilaista jogurttia

1 tl soodaa

½ tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, rommia tai punssia

Täytteeksi:

1 dl paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutukseen:

n.1 dl vettä

1 tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua

Päälle:

100 g paistonkestävää vadelmahilloa

100 g tuorejuustoa

2½ dl tomusokeria

Valmistusohjeet:

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi jogurtti, johon olet sekoittanut soodan.

Jaa taikina isoihin kuppikakkuvuokiin / muffinivuokiin. Paina teelusikalla jokaisen keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15–20 minuuttia kauniin värisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät jäähtyneet kuppikakut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita jokaisen keskelle nokare vadelmahilloa.

Vatkaa tomusokeri tuorejuuston kanssa vaahdoksi. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle vadelmanokareen ympärille kauniisti.

Katso myös Runebergin tortut tummilla jauhoilla ja video leipomisesta Arttu Harkin kanssa tästä linkistä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Runebergin kakkuRunebergin tortut kevyemminRunebergin tortut tummilla jauhoillaRuneberginkakkuRunebergintortutRunebergintortut
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä