Aleksander Barkov mukana löylyttämässä Columbuksen suomalaisvahtia – Tuukka Rask huimassa iskussa

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki joukkueensa ensimmäisen maalin, kun kotijoukkue otti 5–1-voiton Columbus Blue Jacketsista.

Maali oli Barkoville 19. tällä kaudella.

Florida nakutti viisi maalia Columbuksen maalivahdin Joonas Korpisalon selän taakse kahdessa erässä. Kolmas erä oli maaliton. Korpisalo torjui pelissä yhteensä 28 kertaa.

Columbuksen Patrik Laine oli jäällä runsaat 17 minuuttia, mutta kirjautti neljännen tehopisteettömän pelin putkeen.

Floridan suomalaispakki Markus Nutivaara puolestaan otti syöttöpisteen joukkueensa neljännestä maalista.

Florida kamppailee liigan kärkisijoista.

Bostonille viides voitto putkeen

Boston Bruinsin maalilla Tuukka Rask kuittasi kauden ensimmäisen nollapelinsä 32 torjunnalla ottelussa liigan hännänhuippua Buffalo Sabresia vastaan. Bostonin vierasvoitto tuli lukemin 2–0. Joukkue voitti viidennen pelinsä putkeen.

Carolina Hurricanes voitti isäntäjoukkue Tampa Bay Lightningin 4–1 kirmaamalla toisessa erässä kolmen maalin johtoon. Tampa Bay sai aikaan yhden kavennuksen, joka jäi joukkueen ainoaksi maaliksi.

Nino Niederreiter ja Jordan Staal iskivät Carolinan ensimmäiset maalit 25 sekunnin välein.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Aho otti syöttöpisteen kolmannen erän viimeisen minuutin maalista, jolla Jordan Martinook silasi jo varmistuneen voiton.

Tampa Bayn maalivahti Andrei Vasilevski oli jo poistunut jäältä ja jättänyt verkon vaille vartijaa. Hän torjui pelissä 32 kertaa. Carolinan maalilla Alex Nedeljkovic pärjäsi 26 torjunnalla.