Mainos

RT: Venäjällä tiukka laki – tuomitut pedofiilit kastroidaan kemiallisesti

Oikaisu klo20:20: MTV Uutiset julkaisi 9.10.2015 klo 20:01 uutisen Russia Todayn artikkelista Venäjän pedofiilien rangaistuslaista. Alkuperäinen uutinen oli kuitenkin vuodelta 2011.

Venäjällä on laki, missä pedofiileille on säädetty entistä kovemmat rangaistukset, kertoo Russia Today -lehti.

Tästä lähin, jos ihminen todetaan oikeudessa syyllistyneen seksuaalirikoksiin, jotka ovat kohdistuneet alle 14-vuotiaisiin lapsiin, niin rangaistuksena ihminen kastroidaan kemiallisesti.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan päätös kemiallisesta kastroinnista tehdään vasta sen jälkeen, kun ihmiselle on tehty oikeuslääketieteellinen tutkimus. Itar-Tassin haastatteleman asiantuntijan mukaan oikeuslääketieteellinen tutkimus arvioi myös muita rangaistuskeinoja, koska rangaistusta ei haluta rajoittaa vain kastraatioon.

Lain mukaan tuomitut saavat pyytää kastraatiota myös itse, myös niissä tapauksissa, joissa uhri on ollut yli 14-vuotias. Tämä voi helpottaa esimerkiksi ehdonalaiseen pääsyä, kertoo Russia Today.

Uusi laki kieltää myös tuomioiden viivästyttämisen ja ehdonalaiseen pääsyn pedofiileille. Lain mukaan pedofiliasta tuomittu voi pyytää ehdonalaiseen pääsyä vasta, kun on istunut 80 prosenttia tuomiostaan.

Aikaisemmin rikoslakien mukaan alaikäisiin sekaantumisesta sai 8–15-vuoden tuomion. Usein tuomitut saivat valituksella alennettua tuomiotaan noin kolmella vuodella.

Russia Todayn haastatteleman poliitikon mukaan lähes 1300 venäläislasta joutui seksuaalisen väkivallan uhriksi vuonna 2008. Yli 5000 joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.