Röyhkeä käytös ja sotkuisuus – nämä asiat muiden lapsissa ärsyttävät

Vieraita lapsia tulee usein kritisoitua omaa jälkikasvua enemmän. Mitkä seikat aiheuttavat sinussa eniten ärsytystä? 

Vieraiden lasten käytös on aihe, joka puhuttaa niin perheenäitejä kuin lapsettomiakin.

Oman lapsen huonoa käytöstä ei välttämättä huomaa, mutta muiden lapset aiheuttavat ärsytystä. Yksi ei suostu syömään, toinen kiusaa koiraanne. Ärsytyksen aiheita löytyy lukuisia, listasimme niistä suosituimmat.

Kokosimme erilaisilta keskustelupalstoilta aiheita, jotka nousivat esiin vieraiden lapsista puhuttaessa.

Ruoan kritisointi ja herkuttelu

Ruokailu on varmasti yksi kinkkisimmistä aiheista lapsiperheissä. Toiset lapset ovat äärimmäisen nirsoja, toiset taas syövät kaiken, mitä käsiinsä saavat. Ruoan osalta vieraissa lapsissa ärsyttää erityisesti röyhkeys ja kiittämättömyys.

”Olen esimerkiksi kuullut monen lapsen sanovan ruuasta, että pahaa ja omasta mielestä se on sietämätöntä! En voisi ajatellakaan, että lapseni sanoisi toisten tekemää ruokaa pahaksi, vaan hän sanoo, ettei hänelle nyt maistu.”

”Minulla oli suuri suklaakätkö, jonka siskoni lapsi jostain syystä löysi. Se oli sitten hetkessä hyvästit herkullisille (ja kalliille) sveitsiläisille suklailleni. ”

”Joskus olen yllättänyt vieraita lapsia keittiössämme syömässä ilman lupaa ja jopa ilman oman lapsemme läsnäoloa.”

”Lapsen kaveri tulee ruokapöytään, mutta valittaa että ruoka on pahaa / ei pysy pöydässä vaan vaeltelee leipä kädessä ympäri asuntoa / menee oma-aloitteisesti kaivelemaan jääkaapille, olisiko siellä mitään hyvää.”

Huono käytös ja meluaminen

Vierailta odotetaan usein hyvää käytöstä, mutta kaikki lapset eivät tätä yleistä sääntöä noudata. Sotkeminen, tavaroiden välinpitämätön käsittely ja lemmikkien huono kohtelu aiheuttavat myös harmia vieraiden lasten kohdalla.

”Ystäväni lapsi kiusaa koiriani, heittelee tavaroita ympäriinsä ja piirsi kerran jopa seinään.”

”Lähinnä ärsyttää, kun naapurin lapset vie meidän pihalta lapsen tavaroita, esimerkiksi pyörän, eikä tuo takaisin vaan pitää itse käydä hakemassa.”

”Kun kaveri oli yökylässä ja olin nimenomaan sanonut, että pitää olla hiljaa, tämä piti ihan kamalaa mölyä ja juoksi pitkin asuntoa.”

”Lapsien vanhemmat eivät pidä huolta omista lapsistaan ja lapset saavat mennä joka paikkaan ja sekoittaa kaikki tavarat.”

Likaisuus ja sotkeminen

Vieraan lapsen likaiset tai rikkinäiset vaatteet saavat monissa kodeissa aikaan ihmetystä. Varsinkin, jos oma koti on sieltä puhtaimmasta päästä, ei monikaan perhe halua vieraita lapsia kotiinsa sotkemaan.

”Se ällöttää, kun on itse pessyt sohvan ja tuolien päälliset raikkaiksi, siivonnut ja laittanut kotia, sitten tullaan likaisena rypemään vaaleille sohville.”

”Eräässä sukulaislapsessa vonkuminen, naukuminen ja käytöstapojen puute. Tässä lapsessa ja hänen veljessään ällöttää lisäksi suttuisuus ja sotkuisuus.”

”Ensimmäiseksi ajattelen, että äidillä on päässä vikaa, jos ei edes kylään lähtiessä katso, että lapsella on naama puhdas ja siistit vaatteet. Mitäs jos aikuiset kulkisivat joka paikassa kyläilemässä samannäköisinä? ”

”Ruokaa saa syödä missä sattuu ja paikat ovat sen jälkeen likaiset. Lapset eivät välttämättä osaa istua edes ruokapöydässä ruokailun aikana.”

Otteet Vauva.fi:n, Meidän perheen, KaksPlussan, Redditin ja Annan keskustelupalstoilta.

Milloin oma äiti on iloinen? Entä mistä äiti hermostuu? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja