Rovaniemeläiset tytöt lentävät Milanoon idolinsa Billie Eilishin keikalle – matkakassa kasaan koiralenkeillä ja mainoskuvilla: ”Facebook-kirjoitus sai heti satoja tykkäyksiä”

Tytöt tarjoavat koiranhoitoapua Facebook-kirjoituksessa, johon on satojen tykkäysten lisäksi satanut myös työtarjouksia.

Jokin aika sitten 11- ja 8-vuotiaat siskokset Ella ja Peppi Auvinen sekä heidän 11-vuotias ystävänsä Nea Mikkola päättivät, että he haluavat nähdä livenä suosikkiartistinsa Billie Eilishin.

Syy juuri Billie Eilishin fanittamiseen on yksinkertainen.

– Koska hänellä on niin hyvä ääni ja hyviä lauluja, Peppi, Nea ja Ella toteavat kuin yhdellä äänellä.

Työnteko on tyttöjen idea

Keikkakaupungin valitseminen oli helppo nakki. Billie Eilish ei ole tulossa Suomeen ensi kesän Euroopan kiertueellaan ja lippuja ei enää saanut muualle kuin Italian Milanoon.

– Ajateltiin, ettei me oikeasti lähdetä, koska keikkareissu Eurooppaan olisi aivan liian kallis, Ellan ja Pepin äiti Eeva Korhonen kertoo.

Tytöt eivät jääneet surkuttelemaan budjettiongelmia.

– He pohtivat asiaa pari tuntia ja ehdottivat, että entä jos he keräisivät matkarahat työllä. Ostimme lentoliput jo samana iltana, Korhonen nauraa.

Koiria lenkittämällä Milanoon

Tyttöjen tavoite on selkeä ja mietitty. He haluavat maksaa 200 euron lentoliput takaisin vanhemmilleen siivoamalla Nean isän toimistoa, ja ansaita käyttörahaa 100 euroa per henkilö.

Käyttörahojen hankintaan valjastettiin sosiaalinen media. Eeva Korhonen julkaisi tyttöjen puolesta työhakemuksen rovaniemeläisessä Facebook-ryhmässä.

Tytöt lupaavat hoitaa ja lenkittää lähialueiden koiria.

– Kirjoitus sai heti satoja tykkäyksiä. Koiranhoitoon liittyviä työtarjouksia on tullut jo kymmenkunta, mikä on kymmenkunta enemmän kuin odotin, Korhonen iloitsee tyttöjen bisnesuran lupaavasta alusta.

Tytöt palkataan mainoskuvaajiksi

Ahneudesta tyttöjä ei voi syyttää. He pyytävät kustakin keikasta yhden tai kahden euron palkkiota.

Alkuperäisen bisnessuunnitelman lisäksi myös eräs kilpikonnan omistaja on ottanut yhteyttä tyttöihin. Lisäksi koira- ja hevoshieroja haluaa tyttöjen kuvaavan hänelle mainoskuvia.

– Tärkeintä tässä on se, että tytöt oppivat, ettei raha kasva puussa. Rahaa on aivan erilaista käyttää, kun sen eteen on itse tehnyt töitä, Korhonen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat