Mainos

Rotuesittelyssä: Sfinx

Ansioluettelonsa paljastaa karvaton sfinx, jonka ulkonäkö ihastuttaa ja vihastuttaa. Taruolentomainen sfinx on suorastaan vilukissa, jonka polkuanturatkin ovat erikoiset.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen harvinainen kissarotu. Luonnollisen mutaation aiheuttaman geenivirheen vuoksi olen lähes karvaton. Rotuni sai nimensä egyptiläisen taruolennon sfinksin mukaan, tuon naispuolisen ihmispäisen leijonan. Erikoinen ulkonäköni ihastuttaa ja vihastuttaa. Joitakin jopa pelottaa.

Ruumiinlämpöni on turkin puutteesta huolimatta muita kissarotuja korkeampi, sillä minulla on poikkeuksellisen voimakas aineenvaihdunta. Nopea aineenvaihdunta kuluttaa runsaasti energiaa ja tämän vuoksi minun on syötävän muita rotuja enemmän ruokaa. Muista kissoista poiketen minä myös hikoilen, jonka vuoksi voin vilustua.

Koulutus ja työkokemus

Rotuni sai alkunsa Kanadassa 1960-luvulla, kun lyhytkarvaiselle kotikissalle syntyi karvattomat pennut. Rotuni on vielä melko uusi ja tuntematon Suomessa. Astuin Suomeen käpälälläni ensi kerran vasta vuonna 2000!

Mainittakoon, että olen tehnyt roolisuorituksen Austin Power -elokuvassa tohtori Pahan kissana. Hollywoodin siis käynee tieni!

Harrastukset ja mielenkiinto

Luonnettani on kuvattu kissan, koiran, apinan ja lapsen risteytykseksi – ja se pitää täysin paikkansa! Olen hyvin seurallinen, utelias ja vilkas kissa ja osallistun mielelläni kotiaskareisiin, mieluiten olkapäälläsi kieppuen.

Vaikka olenkin karvaton, tarvitsen ihonhoitoa. Pesemiseni onnistuu nopeasti ja helposti, kun minut totutetaan pienestä pitäen veteen. Korkean ruumiinlämpöni ansiosta vietän mielelläni aikaa saunan lauteilla.

Vaikka kuin toisin luullaan, karvatonkaan kissa ei välttämättä sovellu allergikolle. Allergiaa aiheuttavat kissan hilse ja sylki, ei karvat.

Muuta

Olen keskikokoinen, sirosta luurangostani huolimatta lihaksikas kissa. Pääni on kiilamainen, hieman leveyttään pidempi. Korvani ovat suuren suuret, pystyt, avoimet ja tyvestään leveät.

Silmäni ovat sitruunan muotoiset, suuret ja hieman vinossa.

Minulla on pitkät, hoikat, selvästi erottuvat varpaat. Polkuanturani ovat paksummat kuin muilla roduilla – kävelenkin kuin ilmatyynyillä! Ihoni on paikoin hyvinkin ryppyinen. Häntäni on ohut ja piiskamainen. Vaikka näytän täysin karvattomalta, ihoni on hennon untuvan peittämä ja säämiskämäisen pehmeä. Kaikki värit ja kuviot ovat sallittuja.

Motto

Ei ole kissaa karvoihin katsominen.

Suosittelijat

Kat Von D, luonnon-omat-oikut, rotukissojen kasvattajat.


Lue lisää rotuesittelyjä:Kissojen ansioluettelot

AVA

Lähde: Surok.fi, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.