Mainos

"Roskapostien kummisetä" vankilaan

Neljä miestä on saanut vankeutta roskapostihuijausjutussa Yhdysvalloissa. Miesten joukossa oli myös "Godfather of Spam", eli roskapostien kummisedäksi julistautunut mies. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan miehet olivat mukana sähköpostin välityksellä tapahtuneessa osakehuijausjuonessa.

Vankeustuomiot vaihtelivat 32 kuukaudesta 51 kuukauteen. Rangaistuksia tuli mm. verkkohuijauksesta, rahanpesusta ja huijauksen suunnittelusta, postihuijauksesta ja rikollisesta roskapostittamisesta. Yksi miehistä joutuu maksamaan myös 500 000 dollarin sakot valtiolle.

Oikeuden asiakirjojen mukaan vehkeilijät olivat käyttäneet roskapostihuijausviestejä manipuloidakseen vähän ostettujen osakkeiden kursseja vuosien 2004 ja 2005 aikana. Miehet hyötyivät myymällä osakkeita niiden kurssien noustua huijausviestien saajien tekemien ostojen myötä.

-Tuomio lähettää vahvan viestin roskapostittajille, joiden tavoitteena on manipuloida taloudellisia transaktioita ja osakemarkkinoita laittomien sähköpostimainosten avulla, kertoo oikeuskanslerin avustaja.

-Ihmisiä, jotka käyttävät huijausviestejä osakehintojen nostamiseksi ja niittävät siten laittomia voittoja tullaan syyttämään, ja he tulevat saamaan merkittäviä vankeustuomioita, hän jatkoi.

64-vuotias Alan Ralsky eli "Roskapostien kummisetä" tukki toisia sähköposteja spammiviesteillä ja yritti käyttää botnet menetelmää kaapatakseen tietokoneita huijauksen avuksi. Botnet on haitallisella ohjelmalla tartutettujen tietokoneiden verkko.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.