Rosatom "erittäin pettynyt" Fennovoiman päätöksestä

Uutiset minuutissa: Fennovoima päätti Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen Rosatomin kanssa, työllisyys kasvoi maaliskuussa 1:19
Uutiset minuutissa: Fennovoima päätti Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen Rosatomin kanssa

Venäläinen ydinvoimayhtiö Rosatom ei ilahtunut Fennovoiman päätöksestä purkaa sopimus ydinvoimalan rakentamisesta Pyhäjoelle. Rosatom sanoi lausunnossaan olevansa "erittäin pettynyt" päätöksestä.

Rosatom huomauttaa, että Fennovoiman päätös tehtiin ilman, että hankkeen osakkaita konsultoitiin yksityiskohtaisesti. Rosatomin tytäryhtiöllä RAOS Voimalla on hankkeesta 34 prosentin osuus.

Rosatom sanoo, että päätöksen perusteet ovat sille täysin käsittämättömiä.

–  Hanke oli edennyt ja meillä oli asiakkaamme kanssa hyvä yhteistyösuhde, josta Fennovoiman toimitusjohtaja toistuvasti puhui osakkaille ja medialle.

Rosatomin mukaan RAOS Project on huolellisesti täyttänyt kaikki velvoitteensa ja valmistellut Säteilyturvakeskuksen (STUK) edellyttämät asiakirjat, jotta Hanhikiven voimalalle voitaisiin myöntää rakennuslupa. Kyseiset asiakirjat on Rosatomin mukaan luovutettu viime vuonna ja oletus oli, että Fennovoima saisi viimeisetkin asiakirjat välitettyä eteenpäin tämän kuun aikana.

Rosatom vakuuttaa, että se noudattaa säntillisesti sitoumustensa ehtoja.

–  Varaamme oikeuden puolustaa etujamme sovellettavien sopimusten ja lainsäädännön mukaisesti, yhtiö julistaa.

Lue myös:

    Uusimmat