Hanhikiven ydinvoimalahanke jäihin – Fennovoima päätti Pyhäjoen sopimuksen Rosatomin kanssa

Uutiset minuutissa: Fennovoima päätti Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen Rosatomin kanssa, työllisyys kasvoi maaliskuussa 1:19
Uutiset minuutissa: Fennovoima päätti Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen Rosatomin kanssa, työllisyys kasvoi maaliskuussa

Fennovoima on päättänyt RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen johtuen RAOS Projectin merkittävistä viivästyksistä ja kyvyttömyydestä toteuttaa Hanhikivi 1 -hanke, kertoo Fennovoima. Fennovoima järjestää asiasta tiedotustilaisuuden kello 12. MTV uutiset Live näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä. 

Käytännössä laitostoimitussopimuksen päättäminen tarkoittaa, että yhteistyö RAOS Projectin kanssa on päättynyt välittömin vaikutuksin. Sekä suunnittelu- ja lisensointityö että työt Hanhikivi 1 -työmaalla RAOS Projectin kanssa päättyvät.

– Sota Ukrainassa on pahentanut hankkeen riskejä, joita RAOS Project ei ole kyennyt ehkäisemään, Fennovoima toteaa tiedotteessaan.

Uutiset minuutissa: Fennovoima päätti Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen Rosatomin kanssa, työllisyys kasvoi maaliskuussa 1:19

Asian ytimessä -ohjelma selvitti helmikuun lopulla Fennovoiman omistajasuhteita ja laitostoimitussopimuksia. 

Merkittäviä vaikutuksia työntekijöille

Laitostoimituksen päättämisellä arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia työntekijöihin, Fennovoima toteaa tiedotteessa.

– Vaikutusten arvioidaan koskevan lisäksi kaikkia toimitusketjun toimijoita ja Pyhäjoen aluetta. Päätavoitteenamme on tukea henkilöstöä pitämällä heidät ajan tasalla tilanteesta ja toimia tiiviissä yhteistyössä henkilöstömme ja luottamushenkilöiden kanssa. Lisäksi ylläpidämme työmaa-aluetta, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht.

Fennovoiman mukaan laitostoimituksen päättämistä RAOS Projectin kanssa ei ole tehty kevyin perustein.

– Näin suuressa hankkeessa on merkittäviä ja monisyisiä näkökulmia, ja hankkeeseen liittyvät päätökset tehdään aina huolellisen harkinnan perusteella, sanoo Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä

– Ymmärrämme täysin päätöksen vaikutukset, ja teemme parhaamme niiden hallitsemiseksi, Härmälä jatkaa.

Fennovoima järjestää asiasta tiedotustilaisuuden kello 12.

Lue myös:

    Uusimmat