Rosa-Maria Ryyti avoimena: "Minulle oli vaikeaa yrittää tunkea itseäni stereotyyppiseen Miss Suomen muottiin"

Vuoden 2015 Miss Suomi Rosa-Maria Ryyti paljastaa tuoreessa blogikirjoituksessaan, että hänen missivuodestaan valmistellaan dokumenttia. 

Rosa-Maria Ryyti kruunattiin Suomen kauneimmaksi vuonna 2015. Ryytin missivuosi ei sujunut tyystin ilman ongelmia, sillä hän sai muun muassa missiorganisaatiolta moitteita treenihaluttomuudesta ennen Miss Universum -kilpailuja.

Ryyti kirjoittaa tuoreessa blogikirjoituksessaan missivuoden paineista ja häneen kohdistuneista odotuksista.  

– Minulle itselleni oli henkilökohtaisesti vaikeaa yrittää tunkea itseäni stereotyyppiseen Miss Suomen muottiin ja puskea omaa outouttani ullakkovarastoon odottamaan seuraavaa vuotta.

– Olen kuitenkin pesunkestävä taiteilijaluonne ja itsensä toteuttaminen käy suhteellisen haastavaksi, jos on kiireinen yrittäessä olla joku muu kuin oikeasti on. Minulle tuli fiilis, että minun halutaan olevan Prinsessa Ruusunen, vaikka oikeasti olen jotain Leijonakuninkaan Rafikin ja Pumban väliltä, Ryyti kirjoittaa.

Ryyti kirjoittaa olevansa lapsellinen ja nauttivansa yhä lastenohjelmien katsomisesta ja puissa kiipeilystä. Vastapainona hän kertoo olevansa erittäin kiinnostunut muun muassa teoreettisesta fysiikasta ja kosmologiasta.

En jaksa, enkä halua olla musta tai valkoinen maailmassa missä voi olla mitä tahansa siltä väliltä. Jokainen meistä on tehty erottumaan, miksi minä yrittäisin sulautua joukkoon? Se, että olen puolet ajasta kovaääninen hölösuu, joka aivan varmasti on ne lenkkarit jalassa, ei tee musta kapinallista, se tekee musta Rosan, Ryyti näpäyttää. 

Voit lukea Ryytin kirjoituksen kokonaisuudessaan täältä

Lue myös:

    Uusimmat