Mainos

Roosa nauhan vuoksi potkut saaneen Patrikin Tarja-äiti ylpeä pojastaan: "Tämä saattaa kirkastaa hänen polkuaan"

Roosa nauhan vuoksi potkut saaneen Patrik Leppäsen Tarja-äiti kertoo olevansa ylpeä pojastaan. Hän myöntää kuitenkin miettineensä monena iltana Roosa nauhasta alkaneen selkkauksen lopputulosta.

– Jos poika kuitenkin ajattelee asiasta noin syvästi ja on valmis jopa riskeeraamaan työpaikkansa hyvän tarkoituksen vuoksi, niin eihän hänestä voi olla muuta kuin ylpeä, Tarja-äiti sanoo.

Patrik Leppänen irtisanottiin työstään viime perjantaina, sillä hän halusi käyttää työasussaan syöpätutkimusta tukevaa Roosa nauhaa henkilökohtaisista syistä. Tähän työnantaja ei halunnut suostua.

"Olen itsekin ollut hänestä yllättynyt"

Tarja Leppänen kertoo käyneensä Patrikin kanssa tapahtumia läpi melkein päivittäin. Äiti ei ole antanut neuvoja, vaan ollut lähinnä tukena poikansa omissa päätöksissä.

– Vaikka hän on hyvin reipas, uskon että tällainen on kenelle tahansa henkisesti rankkaa. Kyllähän hän varmasti jossakin vaiheessa haluaa pysähtyä ja miettiä, että mitä tässä oikeasti tarkalleen ottaen tapahtui, Tarja uskoo.

Hän sanoo itsekin olevansa yllättynyt poikansa periksiantamattomuudesta ja sinnikkyydestä.

– Hän on mielestäni käsitellyt asiaa todella aikuismaisesti, eikä ole sanonut työnantajastaan mitään pahaa. Hän on vain tuonut esiin sitä, mitä positiivista tästä Roosa nauhan käytöstä voisi työnantajalle seurata.

Patrik on tullut potkujen jälkeen omilla kasvoillaan ja nimellään esiin julkisuudessa. Tarja-äiti pitää sitä erittäin rohkeana tekona. Näin poika ei jää sanojensa taakse nimettömänä.

8:58

"Voi kirkastaakin hänen tulevaa polkuaan"

– Olen miettinyt sitä, että voidaanko hänestä nyt ajatella, että hän on hankala ihminen. Mutta ajattelen myös niin, että tämä saattaa kirkastaa hänen tulevaa polkuaan. Toivon ja uskon vahvasti, että hän saa uutta työtä, Tarja Leppänen sanoo.

Leppästen suvulla on rankka syöpätausta, sillä Tarja itse on kokenut rintasyövän kahdesti, ja leikkauksia on tehty useita. Hän on kuitenkin selvinnyt sairaudesta. Patrikin mummi ja monet mummin siskot ovat kuolleet syöpään.

– Patrik on ollut sen ikäinen, että hän muistaa nämä kaikki sairastumiset. Olen ajatellut, että tämä Patrikin sinnikkyys johtuu ehkä myös siitä, että hänen taustansa ovat tällaiset ja kokemus sairauteen niin henkilökohtainen, Tarja-äiti pohtii. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja