Mainos

Roosa nauhan takia irtisanottu Patrik saanut paljon tukea ja hakee pian uusia töitä: "Hymy huulilla mennään eteenpäin"

Patrik Leppänen viettää nyt toista päivää työttömänä viime perjantaisen irtisanomisen jälkeen. Maapalveluyhtiö Airpro irtisanoi Patrikin, sillä hän halusi käyttää Syöpäsäätiön lanseeraamaa Roosa nauha -rintamerkkiä työasussaan.

Eilen Helsinki-Vantaan turvatarkastushenkilökunta järjesti ulosmarssin irtisanotun Patrikin puolesta. MTV Uutiset tavoitti Patrik Leppäsen ulkoilemasta koiransa kanssa.

– Kävin itsekin eilen viettämässä aikaa lentokentällä, kun kävin moikkaamassa näitä ulosmarssivia työkavereitani. Lämmitti kyllä tosi paljon sydäntä, kun ajattelen, että mun takia tehdään tällaista. Arvostan kyllä sitä suuresti, että en ole yksin tässä asiassa.

8:58

"Yritys olisi saanut positiivista näkyvyyttä"

Patrik Leppänen kertoo, että lähes kaikki hänen työkaverinsa ovat sanoneet seisovansa hänen takanaan.

– Kuitenkin syöpä koskee niin monia ihmisiä nykypäivänä. Minun työpisteelläni on monia muitakin, jotka haluaisivat käyttää tätä nauhaa nyt, kun kampanja on meneillään. Meidän työnantajammehan tukee kyseistä kampanjaa, mutta on vaikea ymmärtää, miksi työntekijät eivät saa käyttää tätä kampanjanauhaa, Patrik Ihmettelee.

Patrik olisi halunnut työnantajan tekevän linjauksen, jonka mukaan työntekijät olisivat saaneet käyttää lokakuun ajan nauhaa työssään. Se ei kuitenkaan käynyt työnantajalle, jonka mukaan ylimääräiset nauhat eivät kuulu työasuun. Patrikin mielestä taas Roosa nauha luo positiivista näkyvyyttä yritykselle, joka muutoinkin tukee kampanjaa.

Patrik ei ole lannistunut irtisanomisestaan. Hän sanoo uuden työnhaun lähtevän käyntiin tuota pikaa.

– Positiivisella asenteella ja hymy huulilla mennään eteenpäin, mikä on mulle ominaista.

"Ensi vuonna haen opiskelemaan"

Ensi keväänä nuorella miehellä on tarkoitus hakea yliopistoon opiskelemaan hallintotieteitä.

Nuoreksi 22-vuotiaaksi Patrik on harvinaisen rohkea ja periksiantamaton. Hänelle syöpätutkimuksen ja hoidon tukeminen on sydämenasia, sillä omasta suvusta löytyy runsaasti syöpään sairastuneita. Patrikin äidinäiti on kuollut syöpään, samoin oma äiti on sairastunut ja selättänyt syövän.

Patrik myöntää miettineensä työpaikallaan syntynyttä kohua paljon viime aikoina.

– Kaikki alkoi jo tämän kuun alussa, kun sain varoituksen työssäni. Tietenkin olen kokenut pientä ahdistusta, mutta en mitään suurempaa stressiä. Olen hyvilläni siitä, että viime perjantaina asialle saatiin jonkinlainen päätös.

Patrik aikoo selvittää liiton kanssa mahdollisuutensa riitauttaa asia.

– Liitto on ollut tukenani myös kuulemistilaisuuksissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja