Mainos

Roope Salminen Lauri Törhösen ahdistelutapauksesta: "On käsittämätöntä, että puolustavia puheenvuoroja on tullut"

Putous-juontaja Roope Salminen teki töitä ohjaaja Lauri Törhösen kanssa Ylen Kotikatu-sarjassa. Salminen kertoo odottavansa mielenkiinnolla, mitä aiheen tiimoilta seuraavaksi tapahtuu.

Putous-ohjelman juontaja Roope Salminen on seurannut tiiviisti viime syksynä otsikoihin noussutta seksuaalista häirintää ja ahdistelua elokuva-alalla.

Aiheesta julkisuudessa puhunut ja opintojensa lopputyön Taideteolliseen korkeakouluun tehnyt Heidi Lindén vieraili viime syksynä Salmisen, Maria Veitolan ja Tuomas Enbusken vetämässä Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmassa.

Eilen keskiviikkona Yle uutisoi noin 20 naisen kertoneen elokuvaohjaaja Lauri Törhösen eriasteisesta seksuaalisesta häirinnästä. Törhösen kerrotaan ehdottaneen muun muassa seksiä kesken pääsykokeiden ja esitelleensä sukupuolielimiään naisten vessassa.

– Törhönen on nimi, jonka kaikki tavallaan tiesivät. Odotan innolla ja mielenkiinnolla, mitä seuraavaksi tapahtuu. Minun on vaikeaa nähdä mitään negatiivista siinä, että Törhösen nimi on nyt julkaistu, Salminen sanoo MTV:n haastattelussa.

Salminen toteaa, ettei ole minkäänlainen vaihtoehto, että kyseessä olisi väärinkäsitys.

– Tällaisissa tapauksissa, joissa niin monella henkilöllä on täysin vastaavia kokemuksia ja toiminta on ollut systemaattista sekä jatkunut vuosien ajan, en näe, että kukaan ajatteleva ihminen, jolla on sydän, voisi mitenkään ajatella, että tämä olisi noitavainoa tai millään tavalla haitallista, juontaja pohtii.

– Toivon todella paljon, että Me Too -kampanjasta on ollut konkreettista hyötyä ja se on aiheuttanut muutosta. Minä en ole miehenä oikea ihminen sanomaan, kuinka paljon siitä on ollut hyötyä ja kuinka paljon työtä on vielä tehtävänä. Minulla on vain aavistus siitä, että työtä on vielä tehtävänä.

"Sillä ei saa anteeksi tuollaista toimintaa"

Roope Salminen sanoo ajatelleensa, että koska Törhösen tapaus on niin ilmiselvä, kukaan ei voi lähteä puolustelemaan ohjaajaa.

– Silti Törhöstä puolustavia puheenvuoroja on tullut. Se on mielestäni aika käsittämätöntä, Salminen toteaa.

– Se, mitä mieltä tyypistä itsestään on, miten hauskaa tai älykästä seuraa hän on ja miten hienoa taidetta hän onkin tehnyt, sillä ei saa anteeksi tuollaista toimintaa.

Salminen on työskennellyt Lauri Törhösen kanssa takavuosina Ylen Kotikatu-sarjan kuvauksissa.

– En huomannut silloin mitään tuollaista. Mutta se johtuu siitä, että olen mies eikä hänellä ole ollut samanlaisia agendoja minun suhteeni. Niinpä en ole oikea ihminen sanomaan, että minulla olisi vain hyviä kokemuksia hänestä. Silloin, kun puhutaan Törhösen ahdistelutapauksesta, minun kokemukseni ovat yhdentekeviä.

Heidi Lindén puhui viime syksynä EVS-ohjelmassa ahdistelusta elokuvamaailman kulisseissa. Katso koko haastattelu alla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.