Roope Salminen avoimena – pohtii, mitä olisi käynyt, jos hän olisi jatkanut juomista: "Olisin varmaan kuollut tapaturmaisesti"

Roope Salminen on ollut neljä vuotta raittiina – näin hänellä menee nyt 6:08
Videolla Roope Salminen kertoo avoimesti alkoholinkäytön lopettamisesta ja siitä, mitä olisi voinut käydä, jos hän ei olisi lopettanut.

Roope Salminen kertoi MTV Uutisille alkoholinkäytön lopettamisesta ja siitä, mitä olisi voinut käydä, jos hän ei olisi raitistunut. 

Roope Salminen nähdään Tietäjät tietää  -gameshow'n juontajana 1. syyskuuta alkaen Maikkarin illoissa. Raitistunut mies kertoi ohjelman pressitilaisuudessa avoimesti siitä, miten alkoholinkäytön lopettaminen on vaikuttanut hänen elämäänsä. Salminen jakoi viime viikolla Instagramissa julkaisun, jossa kirjoitti olleensa nyt neljä vuotta ilman alkoholia.

Vaikutukset ovat olleet valtavat. Ei me tässä juteltaisi, jos en olisi lopettanut juomista. En välttämättä olisi kuollut juomiseen, mutta olisin varmaan kuollut tapaturmaisesti tämän neljän vuoden aikana. Olisin varmaan syrjäytynyt ja dokannut himassa. Se oli lähdössä aika pahastikin käsistä. Eli kaikki, mitä näet tässä, on sen ansiota, että en juo enää, Salminen toteaa MTV Uutisille. 

Salminen kertoo, että hänen elämänsä on muuttunut monella tapaa paremmaksi alkoholinkäytön lopettamisen jälkeen. 

Lyhyesti sanottuna elämä on ollut ihanaa sen jälkeen, kun lopetin. Puoli vuotta oli vaikeaa, mutta sen jälkeen on ollut tosi helppoa. 

Hän haluaa muistuttaa, että vaikka onnistuikin lopettamaan juomisen kerrasta, oli lopullisen päätöksen tekeminen ja sen täytäntöön laittaminen haastavaa. 

Minulla oli varmaan sellainen puolen vuoden jakso elämässäni, kun en vielä ollut lopettanut juomista, mutta tein jo sitä ajatustyötä, että minun pitää lopettaa. Kun join tiesin, että minun täytyy lopettaa. Periaatteessa olen lopettanut kerrasta, mutta en haluaisi tuoda sitä esiin niin. Minäkin mokailin ennen kuin tein sen lopullisen päätöksen, Salminen kertoo. 

Roope Salmisen juontamassa Tietäjät tietää -ohjelmassa kolme tavallista suomalaista kisailee kasvavasta rahapotista. Potin saavuttamisessa heitä auttaa seitsemän julkisuudesta tuttua henkilöä. Jokainen julkkis eli tietäjä on tuonut kisaan oman kategoriansa, josta he uskovat tietävänsä paljon. Valtava pyörä arpoo, kenet kilpailija saa avukseen kysymyksessä. Tuurilla ja sattumalla on pelissä valtava merkitys! Ohjelma perustuu englantilaiseen menestysformaattiin The Wheel.

Videolla Roope Salminen kertoo, millaista on olla isä.  Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Tietäjät tietää perjantaisin 1. syyskuuta alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat