Ron-härkä etsi apua kutinaan – raivokas rapsutusoperaatio vei sähköt 800 ihmiseltä

0:36
"Voi... Hyvä... Luoja!" Amerikkalaistoimittajan huvittava kohtaaminen luonnon kanssa sai nettikansan sekaisin. Deion Broxtonin aito reaktio biisoneihin ilahdutti.

Skottihärkä järjesti naapureilleen yllätyksen, kun 800 ihmiseltä katkesi sähköt sen rapsutustoimien vuoksi.

4-vuotias Ron aiheutti melkoisen hässäkän Etelä-Lanarkshiressa Skotlannissa. Ron-härkä kärsi kutinasta, johon se haki apua sähkömuuntajaa kannattelevasta tolpasta. Ronin suorittama hinkutus sai kuitenkin kyseisen muuntajan irtoamaan paikaltaan, kertoo BBC.

Rapsutus pudotti muuntajan

Omistaja Hazel Laughtonin mukaan on uskomaton onni, ettei Ronille käynyt hötäkässä mitään. Hazel miehineen havaitsi vahingon aamulla; ilmeisesti Ron oli rapsutellut itseään tolppaan myöhään torstai-iltana.

– Laskimme yhteen yksi plus yksi ja ymmärsimme, että härkämme on rapsuttanut itseään tolppaa vasten ja pudottanut muuntajaboksin alas. Kaikki johdot olivat myös maassa niityllä, Hazel kuvaa.

Ron sevisi vahingoittumattomana

Ron ei loukkaantunut: se ehti juosta pois alta, ennen kuin muuntaja iskeytyi maahan. Kolme kylää Etelä-Lanarkshiren alueella kuitenkin menetti samalla sähkönsä.

– Seisoimme tuijottamassa näkyä ja Ron käveli lammasmaisesti aidan viereen. Se näytti vähän hämmästyneeltä, en usko, että se oikeastaan tiesi, mitä yöllä tapahtui, Hazel kuvaa.

Ron "pyysi anteeksi" netissä". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tolppa aidataan

Omistajan analyysi onkin, että syypää tilanteeseen on Ron. 800 ihmistä jäi ilman sähköjä, jotka saatiin palautettua vasta perjantaina.

Hazelin mukaan ei ole tavatonta, että härät rapsuttavat itseään laitumelta löytyviin kohteisiin. Aiemmin vastaavia onnettomuuksia ei ole sattunut, mutta koska Ron painaa noin tuhat kiloa, ei ole ihme, ettei tolppa kestänyt sen toimintaa.

– Nyt Ron menettää raapimistolppansa, koska meidän täytyy aidata se, Hazel sanoo.

Ron vaihtaa nimeä?

Hän kirjoitti aiheesta anteeksipyyntöviestin paikalliseen Facebook-ryhmään. Omistajan mukaan kyläläiset eivät kuitenkaan kanna kaunaa. Tapauksesta kuultuaan moni on erikseen saapunut katsomaan Ronia.

Hazel on vitsaillut, että Ronin nimi pitäisi vaihtaa muotoon Sparky, "sähikäinen".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja