Ron DeSantis murskavoittoon Floridassa – Trumpin pahimmaksi kilpailijaksi myös presidenttikisassa?

DeSantis tunnetaan muun muassa koronavirusrajoitusten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien vastustajana.

Yhdysvaltojen välivaaleissa Floridan kuvernööri Ron DeSantis on saamassa jatkokauden. Yhdysvaltalaiskanavien ennusteiden mukaan DeSantis on päihittänyt selvällä erolla demokraattien Charlie Cristin, joka pyrki vaaleissa takaisin vanhaan tehtäväänsä.

44-vuotiasta DeSantisia pidetään mahdollisena ehdokkaana vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkiminen saattaisi viedä DeSantisin törmäyskurssille ex-presidentti Donald Trumpin kanssa. Trumpin uskotaan ilmoittavan ehdokkuudestaan pian.

DeSantis ei ole ilmoittanut vielä kantaansa ehdokkuuteen, mutta hän selvästi pitää vaihtoehtonsa avoinna. Hän ei ole ilmoittautunut sitoutuvansa toimimaan kuvernöörinä toista kautta lopuun asti.

Abortin, seksualivähemmistöjen oikeuksien ja koronarajoitusten vastustaja

DeSantis sai maanlaajuista huomiota vastustettuaan tiukkoja toimia, joilla yritettiin hidastaa koronaviruksen leviämistä. Lisäksi hän on äänekkäästi vastustanut seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Aiemmin tänä vuonna DeSantis myös allekirjoitti lain, joka kieltää abortin 15. raskausviikon jälkeen. Lisäksi hän lähetti kymmeniä paperittomia siirtolaisia varakkaalle Martha’s Vineyard -saarelle Massachusettsiin.

Demokraattiehdokas, 66-vuotias Crist toimi Floridan kuvernöörinä 2007–2011 kuuluessaan vielä republikaanipuolueeseen. Hän myöhemmin vaihtoi puoluetta ja tuli valituksi edustajainhuoneeseen demokraattina, kunnes hän jätti tehtävänsä keskittyäkseen kuvernöörikampanjaansa.

Miten vaalivilpin tunnistaa? 0:45
Miten vaalivilpin tunnistaa?

Lue myös:

    Uusimmat