Poliisi epäilee: Romaniasta johdettu ryhmittymä värväsi kymmeniä naisia Suomeen prostituoiduiksi

Poliisi on saanut valmiiksi epäiltyä ihmiskauppaa ja epäiltyä törkeää paritusta koskevan esitutkinnan.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2013 ja kuluvan vuoden toukokuun 13. päivän välisenä aikana. Vangittuna Suomessa on tällä hetkellä viisi miestä ja yksi nainen. Lisäksi yksi mies on vangittuna Romaniassa.

Poliisi epäilee, että Romaniasta Craiovan kaupungista johdettu ryhmittymä on värvännyt useita kymmeniä romanialaisia naisia Suomeen tekemään töitä prostituoituina. Naiset ovat pääosin Craiovasta, mutta myös muualta Romaniasta. Ryhmittymässä on ollut 6‒8 niin sanottua johtohenkilöä, joista osa on sukua toisilleen.

Rikoshyöty satoja tuhansia euroja

Osalle naisista on valehdeltu siitä, mikä heidän toimenkuvansa olisi Suomessa. Osa taas on tiennyt, mitä töitä he ovat olleet tulossa tekemään.

Toimintaa on harjoitettu eri kaupungeissa: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lohjalla, Forssassa, Kemissä, Oulussa, Seinäjoella ja Hyvinkäällä.

Naisten värväämisen lisäksi ryhmittymä järjesti työasunnot ja kuljetukset sekä päätti, kuka teki töitä ja missä. Se myös valvoi toimintaa ja keräsi rahat. Osalta naisista vietiin kaikki heidän Suomessa ansaitsemansa rahat, osalta puolet.

Esitutkinnassa selvitetty rikoshyöty on useita satoja tuhansia euroja. Etsinnöissä takavarikoitiin kymmeniä tuhansia euroja käteistä.

Esitutkinnan aikana on tutkittu myös sellaisten henkilöiden ja yhtiöiden toimintaa, jotka ovet tietoisesti järjestäneet tai vuokranneet asuntoja ryhmittymälle prostituutiota varten.

Suomen poliisi on tehnyt tutkinnassa yhteistyötä Romanian poliisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja