Romanialaisessa kaupungissa toiminut joukkio toi naisia Suomeen prostituoiduiksi eikä maksanut osalle lainkaan palkkaa – syytteitä tuli laajasta paritusvyyhdistä

4:49
Prostituutiota, pakkotyötä, pakkoavioliittoja – sosiaalityöntekijä kertoo, millaista on kohdata ihmiskaupan uhreja työssään.

Syyttäjä on nostanut syytteet kuutta ihmistä vastaan laajasta paritusvyyhdistä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että Romaniasta johdettu ryhmä oli tuonut Suomeen kymmeniä romanialaisia naisia tekemään töitä prostituoituna. Toiminnan on epäilty alkaneen jo vuonna 2013.

Syytetyt, viisi miestä ja yksi nainen, ovat Romanian kansalaisia. Syyttäjä Anna-Mari Lappalainen kertoo STT:lle, että syytteitä on nostettu törkeästä parituksesta.

Poliisi epäili asiassa myös ihmiskauppaa. Syyttäjä Lappalainen ei halunnut tänään tarkemmin kertoa, miksi syytteitä siitä ei kuitenkaan noussut.

– Se tulee ilmi sitten (käräjäoikeuden) istunnossa, hän sanoi.

Syytteiden sisältö tulee julkiseksi, kun asian käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa lähiviikkoina.

Poliisin mukaan ryhmä toimi eri puolilla Suomea

Poliisi on kertonut, että ryhmää johdettiin romanialaisesta Craiovan kaupungista. Ryhmässä oli 6–8 niin sanottua johtohenkilöä, joista osa on sukua toisilleen.

Poliisin mukaan rikoshyötyä asiassa saatiin satojatuhansia euroja. Omaisuus on pitkälti siirretty Romaniaan, jossa paikallinen poliisi on selvittänyt rahanpesuepäilyjä.

Poliisin esitutkinnan mukaan Suomeen tuoduista naisista nuorimmat olivat 18-vuotiaita ja vanhimmat hieman yli 30-vuotiaita. Jotkut heistä eivät saaneet pitää mitään Suomessa ansaitsemistaan rahoista, jotkut saivat pitää osan, poliisi on kertonut.

Poliisin mukaan toimintaa harjoitettiin eri puolilla Suomea, muun muassa Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Kemissä, Oulussa ja Seinäjoella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja