Rokottamaton 14-vuotias Marionna virui happihoidossa koronan takia – "Ota rokote, ettei sinun tarvitse maata sairaalan sängyssä"

Rokottamaton 14-vuotias Marionna virui viisi päivää happihoidossa koronan takia 3:17
Katso video: Rokottamaton 14-vuotias Marionna virui viisi päivää happihoidossa koronan takia.

Yhdysvalloissa lastensairaalan lääkärit ja hoitajat pelkäävät nuorten vakavien koronatapausten lisääntyvän koulujen alkamisen jälkeen, uutisoi CNN.

Missourin osavaltiossa asuva 14-vuotias Marionna joutui olemaan happihoidossa viiden päivän ajan koronavirustartunnan vuoksi.

Aluksi oireet olivat varsin vaatimattomia. Päätä särki ja väsymys vaivasi. Noin viikko oireiden ilmestymisen jälkeen Marionnan terveydentila heikkeni nopeasti. 

Lääkärillä käynnin jälkeen seuraava päivä oli vielä huonompi. Marionnan äidin Angel Bakerin mukaan hänen tyttärensä ei enää pystynyt hengittämään omin avuin.

Uutta lääkärivierailua seurasi ambulanssimatka St. Louisiin. Koronasäännösten vuoksi äiti ja tytär eivät saaneet olla samassa ambulanssissa. Näin ollen äiti seurasi ambulanssia omalla autollaan.

Happihoidon jälkeen Marionnan tila on parantunut. Äitiä kuitenkin kaduttaa, että hän antoi tyttärensä itse päättää, ottaako tämä koronarokotteen.

Myös tytär vaikuttaa katuvan päätöstään.

– Ota rokote, ettei sinun tarvitse maata sairaalan sängyssä ilman, että voit hengittää, kyynelehtivä Marionna kertoi CNN:n mukaan.

Yhdysvalloissa terveysviranomaiset suosittelevat koronarokotetta kaikille yli 12-vuotialle. Suomessa 12–15-vuotiaden koronarokotukset alkoivat tällä viikolla.

CNN:n haastatteleman yhdysvaltalaisen Cardinal Glennon -lastensairaalan lääkärit ja hoitajat pelkäävät lasten vakavien koronatapausten lisääntyvän koulujen alkaessa.

Yhdysvalloissa koronatapaukset ovat olleet tasaisessa nousussa heinäkuun alusta lähtien. Tällä hetkellä uusia tapauksia todetaan yli 100 000 per päivä.

Vaikka tartuntaluvut ovat nousseet, niin kuolemantapauksia on ollut suhteellisesti vähemmän kuin ennen rokotusten alkua. Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n mukaan kaksi rokoteannosta antaa 99,99 prosenttisen suojan koronaviruksen vakavampaa tautimuotoa vastaan. Koronasta pelätäänkin tulevan "rokottamattomien pandemia".

Kaksi rokoteannosta saaneita on yhdysvaltalaisista 50,9 prosenttia. Vähintään yhden rokoteannoksen on ottanut 59,7 prosenttia. Rokotustahti on ollut toivottua hitaampi, ja koronarokotteita on jopa jouduttu heittämään pois.

"Rokotteissa on paikannin ja rokote muuttaa dna:ta"– MTV selvitti, millaisia väitteitä lapset ja nuoret kohtaavat koronarokotteista somessa 6:10
"Rokotteissa on paikannin ja rokote muuttaa dna:ta" – MTV selvitti, millaisia väitteitä lapset ja nuoret kohtaavat koronarokotteista somessa.

Lue myös:

    Uusimmat